Overstappen op HDN Platform

Inleiding

HDN heeft haar platform volledig vernieuwd. Dit was nodig om ervoor te zorgen dat het HDN Platform klaar is voor de toekomst en nieuwe partijen makkelijker kunnen aansluiten. Om de overgang te maken naar het nieuwe platform is het nodig om de volgende stappen uit te voeren:

Stap 1: Bestaand HDN-certificaat exporteren.
Stap 2: Bestaand HDN-certificaat importeren.
Stap 3: Certificaat koppelen en aanmelden bij Adviesbox.
Stap 4: HDN-berichtenverkeer via Adviesbox activeren.
Stap 5: Oude certificaat in Adviesbox verwijderen.
Stap 6: Eerste aanvraag verzenden en controleren of het succesvol wordt verzonden.

Deze stappen moeten worden uitgevoerd door degene die toegang heeft tot de HDN Software (certificaat) en de Instellingen van Adviesbox.

Heb je een kantoor met meerdere gebruikers, één HDN-nummer en een gedeelde adviezendatabase? Dan voert één persoon stap 1 t/m 3 uit en alle personen voeren elk apart stap 4 t/m 6 uit.

Aandachtspunten

1. Om te kunnen overstappen naar het HDN Platform heb je de volgende applicaties nodig:
    1. HDN WebCert: dit programma staat op je computer geïnstalleerd en gebruik je in stap 1 om het bestaande HDN-certificaat te kunnen exporteren en in stap 5 om het oude certificaat te verwijderen.
    2. HDN App: deze app van HDN ga je downloaden vanuit de Microsoft Store en gebruik je om o.a. het bestaande certificaat te importeren, te koppelen en aan te melden bij Adviesbox. Als je werkt op een server, dan download je de app via https://applets.hdn.nl/HDNWebCert.exe.
    3. Adviesbox: onze adviessoftware heb je nodig in stap 4 om het HDN-berichtenverkeer te activeren en in stap 6 bij het versturen en controleren van de eerste aanvraag.
  2. De eerder genoemde stappen moeten in één keer achter elkaar gevolgd worden.
  3. In stap 1 ga je het HDN-certificaat exporteren en opslaan.
    1. Zorg ervoor dat je het certificaat niet meer verplaatst nadat je dit hebt aangegeven binnen Adviesbox. Als je dit wel doet werkt HDN niet meer.
      U kunt wel de nieuwe locatie binnen Adviesbox aangeven om de HDN werking te vervolgen.
    2. Daarnaast moet het lokaal opgeslagen worden, omdat de Adviesbox HDN Service geen toegang heeft tot netwerklocaties.
  4. In stap 1 moet je een wachtwoord aanmaken. Kies een wachtwoord dat je goed kan onthouden. Het wachtwoord heb je later nog nodig.
  5. In stap 3 kun je tijdens het aanmelden bij Adviesbox_SaaS een error krijgen binnen de HDN software (te weten: Aanmelden bij softwareleverancier is mislukt. De call naar de API is mislukt). Om deze melding op te lossen vragen wij je om contact op te nemen met HDN op 0182 750 585.

Aandachtspunten bij een serverinstallatie

Handleiding

In de bijlagen onderaan het scherm kun je een pdf downloaden met een korte uitleg per stap en de handleiding met schermprintjes 'Overstappen op HDN Platform'.

Instructievideo

In de instructievideo (zonder geluid) is stap voor stap weergegeven hoe je kunt overstappen op HDN Platform.

Tijdslijn video:
00:00       Intro
00:14       Stap 1: Het bestaande HDN Certificaat exporteren
01:53       Stap 2: Het bestaande HDN Certificaat importeren
04:27       Stap 3: Certificaat koppelen en aanmelden bij Adviesbox
05:12       Stap 4: HDN-berichtenverkeer via Adviesbox activeren
06:16       Stap 5: Oude certificaat in Adviesbox verwijderen
06:58       Stap 6: Eerste aanvraag verzenden en controleren