HDN Service - Toegang geweigerd UNC Pad - WorkGroup

Als je werkt in een Domain environment klik hier.
Tijdens het instellen van het Adviesbox HDN platform moeten er bij de Inkomende, Uitgaande en Error berichten mappen aangegeven worden waar de HDN service deze berichten neer moet gaan zetten.

- In veel gevallen zullen deze mappen al aangegeven zijn door het gebruik van de oude HDN software.
Zodra deze mappen verwezen staan naar een drive mapping of UNC pad kun je tegen een problemen aanlopen.
Bij een verwijzing naar drive mapping zal het gelden dat dit pad niet gevonden kan worden.
Bij een verwijzing naar een UNC pad zal gelden dat de toegang geweigerd wordt.

In het geval van de drive mapping komt dit doordat de Adviesbox HDN Service opgestart wordt onder een LocalSystem account.
Deze heeft op zijn beurt geen toegang tot de drive mapping en het advies hierin is dan ook om de drive mapping te veranderen naar een UNC pad en onderstaande stappen te vervolgen.

Als de HDN mappen naar een UNC pad verwijzen kunnen we de Adviesbox HDN Service opstarten als een beheer account.
Deze beheer account kunnen we vervolgens de juiste rechten verlenen op de mappen.

Open hiervoor eerst het scherm Services door deze te zoeken in de zoekbalk van Windows.

Open hierna de Eigenschappen van de AdviesboxHdnService door er met uw rechtermuisknop op te klikken en te kiezen voor Eigenschappen.

Hier gaat u vervolgens naar het tabje Aanmelden en kiest u voor 'Dit account' en voert u de beheer account in die u hier wilt gebruiken (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een administrator account).
En klik op Toepassen en vervolgens op Ok om het scherm weer te sluiten.

Start de Adviesbox Hdn Service nu opnieuw op.
Nu is de Adviesbox Hdn Service opgestart als deze gebruiker.
Als dit is gebeurd kunnen we deze gebruiker (of als je dat liever doet, Iedereen) toevoegen aan de HDN mappen met de rechten om Wijzigingen aan te brengen aan deze map.

Dit was de laatste stap om de Adviesbox Hdn Service met een specifieke account op te laten starten en de juiste rechten toe te kennen aan de HDN mappen.
Zorg ervoor dat je dit doet voor de Inkomende, Uitgaande en Error mappen.