HDN Service - Certificaat pad wordt na import op een drive mapping gezet

HDN Service - Certificaat pad wordt na import op een drive mapping gezet

Om de HDN service van Adviesbox te kunnen gebruiken dient er een HDN certificaat aanwezig te zijn in Adviesbox.
Het certificaat kan toegevoegd worden onder Onderhoud > Instellingen > (HDN) Koppelingen > HDN.

Het certificaat toevoegen kan op 2 manieren.
De eerste is door zelf het bestand op te zoeken in de map waar deze staat.
De tweede is door de "Importeren" knop te gebruiken, hierdoor wordt er een kopie van het geselecteerde certificaat in de Overige databases map gezet (deze locatie is te vinden onder Technisch > Data).

In beide gevallen kan het zijn dat er een drive mapping komt te staan in de pad verwijzing.
Hier kan de Adviesbox HDN Service niet mee omgaan omdat deze service onder een LocalSystems account opgestart wordt en deze ziet helaas geen drive mapping.

Dit kan opgelost worden door het pad in het Windows register aan te passen naar een UNC pad.
Om de pad verwijzing aan te passen van drive mappping naar UNC openen we eerst het Windows register en gaan we naar Computer\HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Wow6432Node\Hypobox\AdviesboxHdnService
Hier staan een registersleutel genaamd certPath, deze kan aangepast worden door er dubbel op te klikken.

Houd er bij meerdere gebruikers rekening mee dat dit op gebruiker basis is, dit moet dus voor elke gebruiker aangepast worden.

Let op: Als het certificaat pad aangepast wordt zien we dit niet terug in Adviesbox. De Adviesbox HDN Service zal naar het register kijken en niet meer naar de instellingen van Adviesbox.