Woning

Woning

Inleiding

Bij Woning geef je onder andere aan wat er met de huidige woning moet gebeuren als de klant een nieuwe woning wil kopen. Ook kun je hier gegevens van de nieuwe woning invullen, zoals gegevens m.b.t. het onderpand, het energielabel en het adres. In dit artikel lees je meer over de opbouw van het scherm en een extra toelichting op een aantal velden en het specificatiescherm Onderpand.

Opbouw scherm Woning

Het scherm Woning is zichtbaar als de klant een nieuwe woning wil aankopen of al een woning in eigendom heeft en de de huidige hypotheek wil wijzigen.

Dit scherm bestaat uit de volgende drie onderdelen:
  1. Woning: bij huidige hypotheek wijzigen.
  2. Verkoop: als sprake is van een woning in eigendom.
  3. Aan te kopen woning: als sprake is van een nieuw aan te kopen woning.
Er is één specificatiescherm:
  1. Onderpand: zichtbaar bij nieuw aan te kopen woning.

Onderdeel Woning 

Huidige hypotheek wijzigen
  1. Als klant de huidige hypotheek wil wijzigen, dan zie je in het scherm Woning alleen de adresgegevens van de bestaande woning staan.
  2. Heb je geen adresgegevens ingevoerd of zijn ze onjuist, dan kun je ze invoeren op het scherm Personalia. Wijkt het adres af van het woonadres? Dan vul je de gegevens in op het scherm Woonsituatie, onderdeel Huidig pand.
  3. In dit scherm kun je namelijk geen gegevens invoeren en/of aanpassen.

Onderdeel Verkoop

Bestaande woning én aankoop nieuwe woning
  1. Het is belangrijk om aan te geven wat er met de huidige woning gebeurt.
  2. Bij het onderdeel Verkoop vul je in wat er met de huidige woning gebeurt. Je kunt kiezen uit: Blijft in bezit, Is verkocht en Wordt verkocht.
  3. Als de woning is/wordt verkocht dan geef je onder andere aan wat de (geschatte) verkoopprijs en -kosten zijn.
  4. Je moet zelf de huidige woning (box 1) omzetten naar een tweede woning (box 3) als er een nieuwe woning (box 1) wordt gekocht. Dit doet Adviesbox niet automatisch.

Onderdeel Aan te kopen woning

Als de klant een nieuwe woning gaat aankopen, dan vul je bij dit onderdeel de volgende gegevens in: aard pand, onderpand, energielabel en adres.

Veld Foto opnemen in rapportage
  1. Als sprake is van een nieuwe woning, dan kun je een foto van deze woning opnemen in de rapportage.
  2. Klik bij het veld Foto opnemen in rapportage op Ja
  3. Vervolgens geef je aan of je de foto zelf gaat uploaden of de foto van Google maps wilt toevoegen.

Specificatiescherm Onderpand

  1. Bij het onderdeel Aan te kopen woning kun je het specificatiescherm Onderpand openen en invullen.
  2. In het specificatiescherm Onderpand vul je de gegevens van de aan te kopen woning in, zoals bouwjaar, opleverdatum, bouwaard en staat van onderhoud. Ook kun je hier aangeven of er een taxatie aanwezig is en tot wanneer ontbindende voorwaarden gelden.
    • Related Articles

    • Een overbruggingskrediet invoeren

      Inleiding In dit artikel lees je: een korte instructie over hoe je een overbruggingskrediet invoert; meer informatie over de (on)zichtbaarheid van het overbruggingskrediet in Adviesbox; een uitgebreide instructie voor als je meer verdieping nodig ...
    • Woonsituatie

      Inleiding Op het scherm Woonsituatie vul je alle relevante gegevens met betrekking tot de woonsituatie van de klant in. In dit artikel lees je meer over de opbouw van het scherm, de huidige woonsituatie, het onderdeel Eigenwoningreserve/-schuld en ...
    • Aanleiding

      Inleiding Bij Aanleiding geef je aan wat het gewenste advies is. De keuzes die je hier maakt, zorgt ervoor dat de samenstelling van de schermen verandert. Je krijgt alleen de schermen te zien die je nodig hebt voor je advies. In deze fase van het ...
    • Negatief fiscaal voordeel door tariefsaanpassing en/of afbouw Wet Hillen

      Inleiding Er zijn twee mogelijke oorzaken voor een negatief fiscaal voordeel: De tariefsaanpassing op de hypotheekrente en aftrekbare kosten voor de eigen woning. De hypotheekrenteaftrek wordt beperkt. Dit raakt mensen met een hoog inkomen. De afbouw ...
    • Financieringsbehoefte

      Inleiding Op dit scherm breng je de financieringsbehoefte in kaart. Heb je meerdere voorstellen, dan kun je voor elk voorstel een financieringsopzet maken. In dit artikel lees je meer over de opbouw van het scherm, extra uitleg over een aantal velden ...