Aanleiding

Aanleiding

Inleiding

Bij Aanleiding geef je aan wat het gewenste advies is. De keuzes die je hier maakt, zorgt ervoor dat de samenstelling van de schermen verandert. Je krijgt alleen de schermen te zien die je nodig hebt voor je advies. In deze fase van het advies zijn alle ingevulde gegevens en berekeningen nog generiek, dus maatschappij onafhankelijk. Pas bij het maken van een voorstel wordt een maatschappij gekozen.

In dit artikel lees je meer over de opbouw van het scherm en een korte beschrijving van alle onderdelen.

Opbouw scherm Aanleiding

Dit scherm bestaat uit de volgende vijf onderdelen:
  1. Financiering
  2. Gebruik woning: zichtbaar als sprake is van aankoop woning.
  3. Financiële planning
  4. Aanleiding gesprek
  5. Voorstellen

Onderdeel Financiering

  1. Kies uit: aankoop van een nieuwbouw woning, aankoop van een bestaande woning, huidige hypotheek wijzigen of geen financiering.
  2. De keuze zorgt ervoor dat Adviesbox verschillende schermen/invoervelden (niet) toont en/of op de betreffende situatie aanpast, waaronder het keuzemenu bij Aanleiding gesprek.
  3. Bij een nieuwbouw woning gaat Adviesbox standaard uit van energielabel A++, waardoor bij een toetsinkomen van minimaal € 33.000 een extra bedrag van € 9.000 geleend mag worden. Je kunt in het scherm Analyse - Woning aangeven wat het werkelijke energielabel is. 

Onderdeel Gebruik woning

  1. Als sprake is van aankoop van een woning, dan geef je ook aan of het om een woning uit box 1 of box 3 gaat.
  2. Standaard staat het veld Primair (Box 1) geselecteerd.

Onderdeel Financiële planning

  1. Bij financiële planning heb je de onderwerpen: overlijden, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, pensioen en vermogensopbouw.
  2. Deze onderwerpen worden meegenomen in je advies, denk hierbij aan klantprofiel, scenario's, motivering en rapportages.
  3. Wil je een of meerdere onderwerpen niet meenemen in je advies? Vink ze dan uit.
  4. In het scherm Adviesinstellingen - Adviesonderwerpen in de app Instellingen is het mogelijk om standaard een van bovenstaande onderwerpen uit te zetten. Het onderwerp komt dan niet meer terug in aanleiding, klantprofiel, scenario, dashboard, motivering, advies en rapportage.

Onderdeel Aanleiding gesprek

  1. De keuze bij Financiering zorgt ervoor dat je de kunt kiezen uit bepaalde aanleidingen. Zie hiervoor onderstaande tabel. 
  2. Als sprake is van aankoop van een woning dan staat de aanleiding Financiering van woning al automatisch geselecteerd. 
Aanleiding gesprek
Aankoop woning
Huidige hypotheek wijzigen
Geen financiering
Financiering van woning
X


Verbouwing / verbetering
X
X

Afkoop erfpacht

X

Extra aflossen

X

Echtscheiding / Beëindigde relatie

X

Einde rentevastperiode

X

Aflossingsvorm(en) aanpassen

X

Maandlastenverlichting

X

Risicoscan
X
X
X
Vermogensadvies
X
X
X
Controlegesprek


X
Anders, namelijk:
X
X
X

Onderdeel Voorstellen

Nieuw voorstel aanmaken
  1. Bij Voorstellen kun je het voorstel een naam geven, een nieuw voorstel toevoegen en het huidige voorstel kopiëren.
  2. Je kunt maximaal 3 voorstellen aanmaken.
  3. Het eerste voorstel kun je niet verwijderen. Het tweede en derde voorstel kun je verwijderen door op het icoontje met het prullenbakje te klikken.
Naam voorstel wijzigen
  1. Bij Voorstellen kun je het voorstel een andere naam geven.
  2. Verwijder de huidige naam van het voorstel en voer de nieuwe naam in.
  3. Klik vervolgens bovenin het scherm op Wijzigingen opslaan.
Voorstel kopiëren
  1. Je kopieert een voorstel door op het icoontje met de twee documenten te drukken. Dit icoontje staat bij het invoerveld Naam voorstel
  2. De gegevens van een voorstel worden dan gekopieerd naar het nieuwe voorstel.
  3. Bij voorstel 2 worden altijd de gegevens van voorstel 1 overgenomen.
  4. Bij voorstel 3 heb je de keuze om de gegevens uit voorstel 1 of uit voorstel 2 over te nemen.

    • Related Articles

    • Een leningdeel omzetten

      Inleiding In dit artikel lees je het volgende: een korte omschrijving over wanneer je kiest voor omzetten of voor oversluiten; een korte en uitgebreidere instructie over het omzetten van een leningdeel. Omzetten of oversluiten Omzetten Bij omzetten ...
    • Een leningdeel oversluiten

      Inleiding In dit artikel lees je het volgende: een korte omschrijving over wanneer je kiest voor omzetten of voor oversluiten; een korte en uitgebreidere instructie over het omzetten van een leningdeel. Oversluiten of omzetten Oversluiten Je kiest ...
    • Een overbruggingskrediet invoeren

      Inleiding In dit artikel lees je: een korte instructie over hoe je een overbruggingskrediet invoert; meer informatie over de (on)zichtbaarheid van het overbruggingskrediet in Adviesbox; een uitgebreide instructie voor als je meer verdieping nodig ...
    • De belangrijkste vernieuwingen in Adviesbox

      Inleiding Ben je bekend met de offline variant van Adviesbox en ga je nu werken met de online variant? Dan lees je in dit artikel een aantal verschillen tussen deze twee applicaties. In dit artikel noemen we de online variant voor het gemak Adviesbox ...
    • Algemene informatie over de advies-app

      Inleiding Hier lees je algemene informatie over de app Advies, zoals het startscherm, de onderdelen in deze applicatie en de dossierbalk. Startscherm Advies Nieuwe klant Met de knop + Nieuwe klant kun je een nieuwe klant toevoegen. Als je op de knop ...