Gebruikersinstructie: Meeneemhypotheek

Inleiding
Deze gebruikersinstructie beschrijft de invoer van een meeneemhypotheek.

Huidige woonsituatie en hypotheek invoeren
Om een hypotheek te kunnen meenemen of verhogen moet altijd eerst de huidige hypotheek worden ingevoerd. Dit gaat in 2 fasen.

1. Eerst moet onder Woonsituatie worden aangegeven dat de huidige woning een koopwoning is en hoe hoog de huidige hypotheek is.

2. Vervolgens kan onder Hypotheek in de Huidige situatie de lopende hypotheek worden gespecificeerd. Let op: vermeld ook het huidige leningnummer.

Tabblad Analyse
Op het tabblad Analyse aanleiding geef je aan dat de aanleiding een “Aankoop woning”  betreft. Op dit scherm staan ook de leningdelen die je "meeneemt" naar het nieuwe onderpand.

Tabblad Financieringsbehoefte
Op het tabblad Financieringsbehoefte kan eventueel een verbouwing worden meegenomen.

Tabblad Hypotheek
Op het tabblad Hypotheek kunnen, indien nodig, extra leningdelen worden toegevoegd.

Aanvraag indienen
De aanvraag kan nu via HDN worden aangevraagd en zal binnenkomen als meeneemhypotheek bij de geldverstrekker.