Kennisbank Adviesbox Veelgestelde vragen Technisch Foutmelding

Fout bij koppeling naar Nationale Hypotheekbond: De opgegeven bron is niet gevonden

Storing omschrijving:
            Bij het gebruik van de koppeling naar de Nationale Hypotheekbond binnen Adviesbox blijft het proces hangen op 10%.
            Onderstaande foutmelding verschijnt:

Oorzaak:
            De Nationale Hypotheekbond koppeling maakt gebruik van het TLS protocol om veilig informatie te verzenden.
            In sommige Windows Server 2012 terminal services omgevingen kan het zijn dat TLS standaard staat uitgeschakeld.
            Of dit het geval is dan kan dit het beste gecontroleerd worden via de instellingen van Internet Explorer.

1. Open Internet Explorer
            2. Ga naar Instellingen -> Internet Opties
            3. Open de tab Geavanceerd
            4. Check de onderstaande rood gemarkeerde opties.

Bij het gebruiken van de koppeling naar de Nationale Hypotheek bond ontstaan er ook TLS foutmeldingen in Event Viewer.
            Indien TLS staat uitgeschakeld dan kan dit via Group Policy geforceerd worden ingeschakeld voor alle gebruikers die inloggen op de terminal service omgeving. .

Oplossing:
            1. Open de Group Policy editor (lokaal of domein afhankelijk van de situatie)
            2. Volg onderstaande stappen (nederlandse windows versie):

- Computerconfiguratie
            - Beheersjablonen
            - Windows-onderdelen
            - Internet Explorer
            - Onderdeel Internet Opties van het Configuratiescherm
            - Tabblad Geavanceerd

Open de Instelling genaamd “Ondersteuning voor versleuteling uitschakelen”
            Kies de optie “Ingeschakeld” en kies uit het selectiemenu de optie:  TLS 1.0, TLS 1.1, en TLS 1.2 gebruiken.

Kies Toepassen en dan OK om de betreffende Policy in te activeren.
            Deze policy word actief na het herstarten van de TS sessie van de gebruiker of door via Command prompt het “gpupdate /force” command uit te voeren.

Bijgewerkt: 23 May 2019 07:21 PM