Motivering

Motivering

Inleiding

In dit artikel lees je een korte uitleg over de opbouw van de schermen bij Motivering en hoe je de teksten bij Advies en Afwijkende keuze (standaard) invult.

Opbouw schermen Motivering

Onderwerpen en categorieën
Welke categorieën je ziet op het scherm Motivering is mede afhankelijk van de ingevulde gegevens bij Aanleiding – AnalyseDe onderwerpen komen overeen met de onderwerpen uit het Klantprofiel, namelijk Algemeen, Hypotheek, Risico's en Vermogensopbouw. Deze onderwerpen bestaan weer uit verschillende categorieën. Voor elke categorie is een apart scherm beschikbaar.

Onderdelen scherm
Elk scherm bij Motivering bestaat uit de volgende onderdelen (per aanvrager):
  1. Wens
  2. Advies
  3. Afwijkende keuze
  4. Inkomensanalyse en verschillende berekeningen: verschilt per onderwerp.
Als de onderdelen zijn gevuld, dan komen deze terug in het Adviesrapport bij het onderdeel Toelichting op het advies.

Onderdeel Wens

  1. Als de vragen bij het Klantprofiel (deels) zijn ingevuld, dan verschijnt bij Wens automatisch de antwoorden die horen bij het onderwerp. 
  2. Als het klantprofiel op dit onderwerp nog niet is ingevuld, kun je dit alsnog doen.
In het artikel Klantprofiel lees je meer over de schermen bij klantprofiel en de vragen.
En op deze pagina kun je een blanco klantprofiel downloaden.

Onderdelen Advies en Afwijkende keuze

  1. Je kunt bij de velden Advies en Afwijkende keuze tekst invoeren door het tekstveld aan te klikken. Nu kun je vrij typen.
  2. Je kunt ook kiezen voor een al geschreven motivatie (standaardtekst). Deze vind je door op de icoon met het plusje te klikken.
  3. Een aantal van deze standaardteksten is al in de software aanwezig. Het is ook mogelijk om zelf standaardteksten toe te voegen en/of te importeren. Dit doe je in de instellingen-app, onderdeel Standaardteksten.

Rekenmodellen 

  1. Voorstelkeuze. Heb je meerdere voorstellen gemaakt? Dan kun je bij het veld Berekening uitvoeren op basis van het voorstel selecteren waarop de berekeningen/inkomensanalyses gebaseerd moeten zijn. Alle pagina's bij Motivering gaan dan uit van het (nieuw) gekozen voorstel.
  2. Bij een aantal onderwerpen is een rekenmodel/inkomensanalyse beschikbaar. Als dat het geval is, kun je op de knop PDF ophalen klikken. Vervolgens verschijnen er één of meerdere tabellen met berekeningen/inkomensanalyses die betrekking hebben op het betreffende onderwerp.

    • Related Articles

    • Standaardteksten in de motivatie toevoegen, aanpassen of verwijderen

      Inleiding Je kunt per onderdeel uit het klantprofiel standaard motivatieteksten toevoegen, aanpassen of verwijderen. Bijvoorbeeld standaardteksten over het risico overlijden. Adviesbox heeft ook standaard per onderdeel een aantal motivatieteksten ...
    • Klantprofiel

      Inleiding Afhankelijk van de ingevulde gegevens bij Aanleiding, vind je hier wat je met de klant kunt bespreken. Alleen de relevante onderwerpen en vragen worden bij Klantprofiel getoond. Opbouw Klantprofiel Het klantprofiel bestaat uit vier ...
    • Release notes versie 2024.Q3.3

      Release notes versie 2024.Q3.3 Versienummer: 2024.Q3.3 Releasedatum: 13 augustus 2024 In deze update: Zijn er meerdere verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost. Hebben we voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt. Een overzicht van de meest ...
    • Korte toelichting op de instellingen-app

      Inleiding In dit artikel lees je wat je in de instellingen-app kunt inzien en inregelen. Instellingen Om naar instellingen te gaan, kun je via het hoofdportaal naar de app gaan of rechtstreeks via https://instellingen.adviesbox.nl. Hiervoor moet je ...
    • Release notes versie 2024.Q3.6

      Release notes versie 2024.Q3.6 Versienummer: 2024.Q3.6 Releasedatum: 24 september 2024 In deze update: Zijn er meerdere verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost. Hebben we voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt. Een overzicht van de meest ...