Intersoftware

      Inkomensbepaling met het UWV Verzekeringsbericht

      Inkomensbepaling met het UWV Verzekeringsbericht

      Het UWV Verzekeringsbericht is een manier om het toetsinkomen vast te stellen als alternatief voor de werkgeversverklaring. Uw klant kan het verzekeringsbericht downloaden van de website van het UWV.
      Op basis van dit document en informatie over de pensioenbijdrage van de salarisstrook berekent u op de volgende pagina het toetsinkomen.


      Het resulterende toetsinkomen voert in u in Adviesbox, zoals in het volgende hoofdstuk 'Inkomen & Fiscus' beschreven.

      Inkomen & Fiscus

      Bij inkomen uit arbeid kan voor ‘Verklaring inkomen = UWV document’ gekozen worden en hier kan het toetsinkomen ingevuld worden. Deze keuze en het ingevulde toetsinkomen zijn leidend voor de verdere opvolging van de berekeningen én aanvraag.      Maximale hypotheek

      Voor geldverstrekkers die toetsing op basis van het UWV verzekeringsbericht accepteren komt op tabblad Maximale Hypotheek een resultaat waarbij als inkomensverklaring 'UWV-document' is benoemd.
      Daarnaast blijft voor de andere maatschappijen de toetsing op werkgeversverklaring ook in beeld op dit tabblad.


      Hypotheek

      Op het productscherm hoeft niet voor UWV loon gekozen te worden. Voor een maatschappij die toetsing op UWV loon ondersteunt wordt hier automatisch mee gerekend.
      Wanneer wordt gekozen voor een maatschappij die toetsing op basis van UWV loon niet ondersteunt, wordt alsnog getoetst op basis van het reguliere bruto inkomen dat ingevoerd is.


      Acceptatie

      Op tabblad Acceptatie wordt rekening gehouden met de keuze op bij Inkomen & fiscus en met de vraag of de gekozen geldverstrekker toetsing op basis van UWV loon ondersteunt.
      Via het vraagteken icoontje       Aanvraag

      Op het tabblad aanvraag hoeft ook de keuze voor UWV Loon niet gemaakt te worden. Indien bij Inkomen & fiscus gekozen is voor ‘UWV document’ neemt Adviesbox dit toetsinkomen mee in het HDN bericht.      Bijgewerkt: 19 Sep 2019 06:01 PM
      Nuttig?  
      Help ons met het verbeteren van dit artikel
      4 0