Personalia

Personalia

Inleiding

Bij Personalia vul je persoonlijke gegevens van de aanvrager(s) in, zoals naam, geboortedatum, adresgegevens en burgerlijke staat. 
In dit artikel lees je extra uitleg over een aantal velden op het hoofdscherm en krijg je een korte omschrijving van elk specificatiescherm.

Opbouw scherm Personalia

Onderdeel hoofdscherm
Specificatieschermen
1. Personalia
1. Legitimatiebewijs

2. Verblijfsvergunning

3. Kinderen

4. Uitsluiting(en) verzekeringen

5. Weigering(en) verzekeringen

Hoofdscherm

Velden Achternaam en geboortedatum
  1. Dit zijn verplichte velden.
  2. Deze velden vul je in bij de pop-up die verschijnt bij het aanmaken van een nieuwe klant.
Automatisch invullen adresgegevens op basis van postcodecheck
Als je de postcode en het huisnummer invult, dan vult Adviesbox automatisch de bijbehorende straat en woonplaats in.

Veld Roker
  1. Standaard op Nee.
  2. Bij de ORV vergelijker heb je ook een veld Roker (scherm: Voorstel - Producten - ORV). Als je bij Personalia hebt aangegeven dat de klant rookt, dan staat bij de ORV vergelijker automatisch al de optie Ja geselecteerd bij het veld Roker.
Lees hier meer over de ORV-vergelijker.

Veld Hoofdelijk aansprakelijk
  1. Standaard op Ja.
  2. Is er sprake van relatiebeĆ«indiging en blijft een partner in de woning wonen? Dan moet de andere partner ontslagen worden uit hoofdelijke aansprakelijkheid. 

Specificatieschermen

Specificatiescherm Legitimatiebewijs
Hier vul je het soort legitimatiebewijs in en de aanvullende gegevens, zoals het nummer van het legitimatiebewijs en datum afgifte.

Specificatiescherm Verblijfsvergunning
Hier vul je het soort verblijfsvergunning in en de aanvullende gegevens, zoals het nummer van de verblijfsvergunning.

Specificatiescherm Kinderen
  1. Standaard staat het aantal kinderen op 0.
  2. Heeft de aanvrager meerdere kinderen? Dan voeg je elk kind afzonderlijk toe.
  3. Standaard staat geselecteerd dat het een gezamenlijk kind is, inwonend en geen sprake is van co-ouderschap.
  4. Verwacht de aanvrager een kind? Dan kun je het aanstaande kind ook al opvoeren. Bij de geboortedatum vul je de uitgerekende datum in.
Specificatiescherm Uitsluiting(en) verzekeringen
Heeft de aanvrager ooit een verzekering afgesloten waarbij een hogere premie en/of uitsluiting van bepaalde risico's op van toepassing waren? Dan kun je in dit specificatiescherm de verzekeraar selecteren inclusief de datum en de reden.

Specificatiescherm Weigering(en) verzekeringen
Heeft de verzekeraar ooit een verzekering van de aanvrager opgezegd, vernietigd of verwijderd? Dan kun je in dit specificatiescherm de maatschappij selecteren inclusief de datum en de reden.

    • Related Articles

    • Release notes versie 2024.Q2.1

      Release notes versie 2024.Q2.1 Versienummer: 2024.Q2.1 Releasedatum: 9 april 2024 In deze update: Hebben we het product Reaal Lekker Wonen Hypotheek gewijzigd naar de Dynamic Lekker Wonen Hypotheek. Zijn er meerdere verbeteringen doorgevoerd en ...
    • Release notes versie 2024.Q1.6

      Release notes versie 2024.Q1.6 Versienummer: 2024.Q1.6 Releasedatum: 26 maart 2024 In deze update: Hebben we voor Argenta, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek en Hypotrust OK Hypotheek groen leningdelen toegevoegd. Zijn er meerdere verbeteringen ...
    • De ORV-vergelijker

      Inleiding Met de ORV-vergelijker krijg je een overzicht van alle geschikte overlijdensrisicoverzekering en op productniveau de totale premie en de eerste premie. Op vergelijker vind je op het scherm Voorstel - Producten - ORV, knop ORV vergelijker. ...
    • De belangrijkste vernieuwingen in Adviesbox

      Inleiding Ben je bekend met de offline variant van Adviesbox en ga je nu werken met de online variant? Dan lees je in dit artikel een aantal verschillen tussen deze twee applicaties. In dit artikel noemen we de online variant voor het gemak Adviesbox ...
    • Woning

      Inleiding Bij Woning geef je onder andere aan wat er met de huidige woning moet gebeuren als de klant een nieuwe woning wil kopen. Ook kun je hier gegevens van de nieuwe woning invullen, zoals gegevens m.b.t. het onderpand, het energielabel en het ...