De ORV-vergelijker

Inleiding

Met de ORV-vergelijker krijg je een overzicht van alle geschikte overlijdensrisicoverzekering en op productniveau de totale premie en de eerste premie.
Op vergelijker vind je op het scherm Voorstel - Producten - ORV, knop ORV vergelijker

In dit artikel lees je meer over het invoeren van de benodigde gegevens en het overzicht met geschikte overlijdensrisicoverzekering.

Invoeren: gegevens verzekerde(n) en gewenste verzekering

In het invoerveld vul je de basisgegevens van de verzekerde(n) in en de gewenste eigenschappen van de overlijdensrisicoverzekering.

Verzekerde(n): Geef hier aan wie je wilt verzekeren.
Geboortedatum: De geboortedatum van de verzekerde is automatisch gevuld.
Roker Ja/Nee: Geef aan of de verzekerde wel/niet rookt. Als je dit als goed hebt ingevuld op het scherm Inventarisatie - Personalia, dan hoef je het veld hier niet aan te passen.
Verzekeringsvorm: Bij verzekeringsvorm heb je de keuze tussen annuïtair dalend, gelijkblijvend en lineair dalend.
Aanvangsdatum: De aanvangsdatum is automatisch ingevuld en is altijd de 1e van de volgende maand.
Duur (verplicht): Bepaal de looptijd van de verzekering. Standaard staat de premieduur op 30 jaar.
Verzekerd kapitaal (verplicht): Vul altijd het verzekerd kapitaal in.
Annuïteitspercentage: Als de verzekeringsvorm annuïtair dalend is, dan vul je hier het annuïteitspercentage in.
Verpand: Geef hier aan of de overlijdensrisicoverzekering wel/niet verpand is. Standaard staat dit veld op Nee

Vergelijker starten
Als je alle gegevens hebt ingevuld, dan druk je op de knop Vergelijker starten

Resultaat: overzicht geschikte overlijdensrisicoverzekeringen

Overzicht met geschikte en niet-geschikte overlijdensrisicoverzekeringen
  1. Na het starten van de vergelijker krijg je een overzicht van alle maatschappijen met de producten en de premieverloop.
  2. De premieverloop is gelijkblijvend of variabel.
  3. Als er een groen kruis staat dan voldoet het product aan de voorwaarden en zie je de bijbehorende premieduur, de totale premie en de eerste premie.
  4. Als er een rood kruis staat dan voldoet het product niet aan de voorwaarden.
  5. Je kunt het overzicht downloaden door op het blauwe icoontje met het pijltje naar beneden te klikken.
Wijzigen gegevens verzekerde(n) of verzekering
  1. Wil je iets wijzigen in het invoerveld, bijvoorbeeld de verzekeringsvorm? Dat kan. Je kunt bovenin het scherm een of meerdere gegevens wijzigen.
  2. Vervolgens krijg je de melding Let op, onderstaande gegevens zijn verouderd. Klik hier om de gegevens te verversen.
  3. Als je op de melding klikt, dan krijg je een nieuw overzicht op basis van de nieuwe gegevens.
Selectie toevoegen aan ORV
Selecteer de gewenste overlijdensrisicoverzekering en druk op de knop Selectie toevoegen aan ORV.