Release notes versie 2022.6

Versienummer: 2022.6
Releasedatum: 12 juli 2022

In deze update:
  1. Aan het scherm Acceptatie is de berekening van de maximale hypotheek op basis van de werkelijke lasten toegevoegd. Lees hierover meer in het artikel over de Werkelijke lastentoets.
  2. De nieuwe sociale cijfers geldende per 1-7-2022 zijn verwerkt.
  3. We hebben de producten Tulp Riant Hypotheek, onafhankelijk IGV en onafhankelijk HAV toegevoegd.
  4. Van meerdere maatschappijen hebben we de voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt.
  5. Er zijn meerdere problemen opgelost.
  6. Een overzicht van alle wijzigingen staat hieronder.

Overzicht van de wijzigingen

Scherm

1. Wanneer op 'Financieringsbehoefte' werd aangegeven dat er sprake is van een SVn Starterslening werd bij iedere navigatie naar de pagina 'Financieringsbehoefte' een melding getoond. Deze melding is vervangen door een waarschuwingsteken bij het veld 'Andere financieringen'.

Berekeningen

1. NWWI geen verbouwingsspecificatie meer mogelijk.
  2. Bij het doorrekenen van de automatische rentedaling voor de huidige situatie wordt voortaan uitgegaan van de opgavedatum van het leningdeel. Voorheen werd hierbij de ingangsdatum als uitgangspunt genomen.
  3. Op veler verzoek is aan het scherm acceptatie is de berekening van de maximale hypotheek op basis van de werkelijke lasten toegevoegd.
  4. Fout hersteld bij premieberekening TAF Hypotheekbeschermer i.c.m. een Startersleningdeel.

Koppelingen

1. Aanpassing HDN-LX bericht tbv Dazure.
  2. Foutje uit HDN-KX bericht Interbank gecorrigeerd.

Maatschappijen, voorwaarden en acceptatieregels

1. Onafhankelijk IGV toegevoegd.
  2. Onafhankelijke HAV toegevoegd.
  3. Tulp Riant Hypotheek is toegevoegd.
  4. Van een tweede woning die in bezit blijft raakten de gegevens verloren wanneer het advies in beheer werd genomen. Dit is hersteld.
  5. Bij TAF Maandlastenbeschermer worden overbodige vragen niet meer getoond.
  6. Voorwaarden voor het AEGON bouwdepot bijgewerkt. Voortaan is het mogelijk deze met één jaar te verlengen.
  7. Voorwaarden AEGON Hypotheek zijn bijgewerkt.
  8. Voorwaarden Allianz Overbruggingskrediet bijgewerkt.
  9. Voorwaarden Hypotrust Vrij Leven Hypotheek zijn bijgewerkt.
  10. Interbank is per 15-06-2022 gestopt met Beter Wonen Financiering en Herfinanciering. Tariefswijziging voor PL.
  11. Voorwaarden van de Robuust hypotheek zijn bijgewerkt.

Overig

1. De nieuwe sociale cijfers geldende per 1-7-2022 zijn verwerkt en sinds die datum beschikbaar.
  2. Bij een resolutie van 2560x1440 of groter trad een fout op bij het benaderen van het scherm 'Notities en taken'.
  3. De op het scherm 'Aanvraag - Lening' te kiezen 'Reden aanvraag' werd in sommige gevallen niet opgeslagen. Dit is hersteld.
  4. In de hypotheekvergelijker werd de Nationale Nederlanden hypotheek ten onrechte niet getoond bij keuze voor een variabele rente.