Windows Installer Coordinator blijft hangen bij het klaar maken voor eerste gebruik.

Windows Installer Coordinator blijft hangen bij het klaar maken voor eerste gebruik.

Dit probleem is goed te verhelpen.
Om dit op een stand alone systeem te verhelpen open Uitvoeren (  + R) en voer de volgende command uit gpedit.msc

Op een server omgeving opent u Domain Group Policy

Hierna zijn de stappen hetzelfde.

Navigeer naar Computerconfiguratie > Beheersjablonen > Windows-onderdelen > Extern bureaublad-services > Host extern-bureaubladsessie > Toepassingscompatibiliteit.
Hier klik je met je rechtermuisknop op RDS-compatibilieit van Windows Installer en kies je voor Bewerken.
In het vervolgscherm kies je voor Inschakelen.

Op een engels systeem zijn de benamingen als volgt Computer configuration > Administrative Templates > Windows Components > Remote Desktop Services > Remote Desktop Session Host > Application Compatibility  >  "Turn off Windows Installer RDS Compatibility".