Wanneer kies ik voor Omzetten?

Bij omzetten is de enige wijziging die plaats vindt de aanpassing van de hypotheekvorm van het bestaande leningdeel of de bestaande leningdelen.

Voor alle andere wijzigingen, bijvoorbeeld het samenvoegen van leningdelen of het wijzigen van de hoogte van bestaande leningdelen, dient te worden gekozen voor oversluiten.

Geef onder het tabblad Aanleiding - Analyse aan dat u de aflossingsvorm wilt aanpassen.

In dit geval moet er voor worden gekozen om de huidige leningdelen wel mee te nemen in het voorstel.

Geef vervolgens onder Financieringsbehoefte links bovenin aan dat het om een omzetting gaat. De financieringsopzet blijft nu leeg; er is immers geen (nieuwe) financieringsbehoefte.

In het voorstel, onder het tabblad Hypotheek, staan de bestaande leningdelen nu al vóór ingevuld, met de oorspronkelijke duur, hoogte en rente. Door op 'Omzetten' te klikken kan nu de hypotheekvorm worden gewijzigd.

Alleen extra aflossingen zijn mogelijk niet de aanpassing van de leningdelen.