Maandlasten annuïtaire- of lineaire hypotheek

Inleiding

In de berekenen-app kun je een snelle berekening maken van de maandlasten van een annuïtaire- of lineaire hypotheek.

Uitgangspunten

Voordat je een berekening maakt, vul je de volgende vijf uitgangspunten in:
  1. Hypotheekvorm
  2. Hypotheekbedrag
  3. Rentepercentage
  4. Ingangsdatum
  5. Looptijd
Vervolgens druk je op de knop Maandlasten berekenen voor een overzicht van de maandlasten.

Overzicht Maandlasten

Overzicht
Er verschijnt een overzicht met het aflossingsbedrag, het rentebedrag, de bruto last en de restant hoofdsom op jaarbasis.

Aflossing, rente en bruto last per maand
Als je op het zwarte driehoekje klikt bij een jaartal, dan verschijnen alle maanden van dat jaar.
Je ziet dan per maand wat de aflossing, rente en bruto last is.
Ook wat de restant hoofdsom aan het einde van die maand is.

Sorteren
Standaard is op het veld Jaar gesorteerd.
Het is ook mogelijk om te sorteren op AflossingRenteBruto last of Restant hoofdsom.

Fullscreen modus
Je kunt het overzicht op volledig scherm tonen door op het icoontje met het vierkantje te klikken.

Overzicht downloaden
Je kunt het overzicht downloaden als PDF door op het icoontje met het pijltje naar beneden te klikken.

Gegevens aanpassen en opnieuw berekenen
Je kunt één of meerdere gegevens aanpassen en vervolgens weer opnieuw de maandlasten berekenen:
  1. Pas de hypotheekvorm, het hypotheekbedrag, het rentepercentage, de ingangsdatum en/of de looptijd aan.
  2. Vervolgens verschijnt in een gele balk de melding: Let op, onderstaande gegevens zijn verouderd. Klik hier om de gegevens te verversen.
  3. Klik om de melding en je krijgt een overzicht op basis van de nieuwe gegevens.