Uitgangspunten

Inleiding

In het Uitgangspunten vul je onder andere de tarieven in die de klant moet betalen voor je diensten én je geeft hier aan welke bestaande producten je wel/niet wilt meenemen in je advies.

In dit artikel zijn een aantal velden uit dit scherm kort toegelicht.

Opbouw scherm Uitgangspunten

Onderdelen hoofdscherm
Specificatiescherm
1. Vergoedingenoverzicht
1. Huidige producten
2. Huidige producten

Het onderdeel Huidige producten is alleen zichtbaar als er een of meerdere producten zijn opgevoerd.

Onderdeel Vergoedingenoverzicht

Veld Verwachte passeerdatum
  1. De passeerdatum staat standaard over ruim een maand, op de 1e van de maand.
  2. Voorbeeld: op 9 oktober 2023 maak je een advies op, dan staat de passeerdatum standaard op 1 december 2023.
  3. Het is mogelijk om de passeerdatum hier aan te passen.
Veld NHG- en hypotheeknorm
  1. Dit veld is in de periode rond de jaarwisseling zichtbaar.
  2. Maak hier de keuze welke NHG- en hypotheeknormen je mee wilt nemen in het advies.
  3. De keuze heeft geen invloed op de bruto- en netto berekeningen. Adviesbox maakt deze berekeningen namelijk altijd op basis van de huidige fiscaliteiten.
  4. Als je kiest voor de normen in een toekomstig jaar, dan worden de nieuwe normen toegepast op het huidige acceptatiebeleid van de geldverstrekkers.
Kosten en vergoedingen
  1. Hier geef je aan wat het bedrag is dat de klant aan je verschuldigd is voor het geven van het advies.
  2. Denk hierbij aan advieskosten, bemiddelingsvergoeding geldlening, overige bemiddelingsvergoeding en/of dossiervergoeding geldlening.
  3. De bedragen zijn ook standaard in te geven in de instellingen-app bij het onderdeel Voorkeuren - Tarieven

Onderdeel en specificatiescherm Huidige producten

Het onderdeel Huidige producten is zichtbaar als er een of meerdere producten zijn ingevoerd bij Inventarisatie - Huidige situatie

Veld Meenemen
  1. Huidige product(en) meenemen in voorstel/financiering, kun je nu hier aan of uitvinken.
  2. Standaard is het veld Meenemen aangevinkt. Het product wordt dan meegenomen in het voorstel.
  3. Je vinkt het veld Meenemen uit als je het product wilt vervangen door een ander product.
Veld In financiering
  1. Dit veld verschijnt bij opbouwproducten als je het veld Meenemen hebt uitgevinkt.
  2. In financiering vink je aan als je de opgebouwde waarde wilt gebruiken in je financieringsbehoefte als bron van geld, bijvoorbeeld om de nieuwe hypotheek te verlagen.
  3. De opgebouwde waarde wordt dan zichtbaar in de Financieringsopzet bij de velden Inbreng eigen geld en Inbreng opgebouwde waarde
Specificatiescherm Huidige producten
  1. Naast Huidige producten staat een icoontje met een vergrootglas.
  2. Als je hier op klikt dan zie je een overzicht alle huidige producten met de bijbehorende kenmerken, zoals ingangsdatum en looptijd.