Taxatie

Inleiding

Op het scherm Taxatie kun je een taxatiebureau selecteren, de benodigde gegevens invullen en direct een taxatieopdracht naar ze versturen. In dit artikel lees je meer over de opbouw van het scherm en zijn een aantal velden extra toegelicht.

Opbouw scherm Taxatie

Het scherm Taxatie bestaat bij de meeste taxatiebureaus uit de volgende onderdelen:
Hoofdscherm
Specificatiescherm
1. Taxatiebureau
1. Verbouwing (zichtbaar als er sprake is van een verbouwing)
2. Taxatie

3. Opdrachtgever

4. Partner

5. Contactpersoon

6. Object

7. Bouwkundige keuring

8. Aanvullende informatie

9. Taxatie aanvragen

Onderdeel taxatiebureau

Veld Taxatiebureau/-instituut
  1. Selecteer hier het taxatiebureau waar je de taxatieopdracht naartoe wilt versturen.
  2. In de instellingen-app, bij Beheer partijen staat een overzicht van de beschikbare taxatiebureaus. Hier kun je per instelling het veld Actief aan- of uitvinken.
  3. Alle taxatiebureaus waarbij het veld Actief is aangevinktworden getoond op het scherm Aanvraag - Taxatie.

Specificatiescherm Verbouwing

Verbouwspecificatie
  1. Als sprake is van verbouwing, dan verschijnt het veld Verbouwing bij het onderdeel Taxatie
  2. Hier kun je het specificatiescherm Verbouwing openen.
  3. Vervolgens wordt de verbouwspecificatie getoond met de werkzaamheden en de bedragen.
  4. De verbouwingsspecificatie is overgenomen van de gegevens die zijn ingevuld op het scherm Voorstel - Financieringsbehoefte.

Onderdeel Taxatie aanvragen

Knop Aanvraag verzenden
Je kunt de aanvraag via dit scherm direct indienen bij het taxatiebureau door op de knop Aanvraag verzenden te klikken.