Maximale hypotheek

Maximale hypotheek

Inleiding

Op dit scherm kun je de maximale hypotheek berekenen o.b.v. inkomen en onderpand per maatschappij. Als je de relevante gegevens op de eerdere schermen bij Inventarisatie, Analyse en Financieringsbehoefte hebt ingevuld, dan worden ze ook op dit scherm getoond. Het is mogelijk om een aantal bedragen handmatig te wijzigen door op het icoontje met het potloodje te klikken.

In dit artikel lees je meer over de opbouw van het scherm, leningdelen uit het verleden en het overzicht dat je te zien krijgt nadat de maximale hypotheek is berekend. 

Opbouw scherm Maximale hypotheek

Onderdeel hoofdscherm
Specificatiescherm
1. Uitgangspunten
1. Leningdelen uit het verleden
2. Toetsrente

3. Vermogen en kredieten

4. Leningdelen uit het verleden

5. Inkomen (per aanvrager)

6. Maximale hypotheek berekenen

7. Overzicht Maximale hypotheek

Het overzicht Maximale hypotheek is zichtbaar als je de gegevens hebt ingevuld en op de knop Maximale hypotheek berekenen hebt geklikt.

Onderdeel leningdelen uit het verleden

Veld en specificatiescherm Leningdelen uit het verleden
  1. Selecteer Ja als je een of meerdere leningdelen uit het verleden wilt meenemen.
  2. Vervolgens voeg je in het specificatiescherm de leningdelen inclusief de kenmerken toe. Hier voeg je ook een restschuldlening toe. Deze leningdelen worden meegenomen in de berekening van de maximale hypotheek.
  3. De leningdelen die je hebt opgevoerd bij Inventarisatie - Woonsituatie en Huidige situatie - Hypotheek, zijn al automatisch toegevoegd en kun je inzien in het specificatiescherm. 

Onderdeel overzicht Maximale hypotheek

Overzicht Maximale hypotheek
  1. Als alles correct is ingevuld, ga je de maximale hypotheek bereken op basis van inkomen en onderpand.
  2. Vervolgens toont Adviesbox een overzicht.
  3. Bij een groen vinkje voldoet het product aan de gewenste hypotheek.
  4. Bij een rood kruis voldoet het product niet.
  5. Bij een uitroepteken kan het zijn dat toetsing niet mogelijk is omdat nog niet alle relevante gegevens zijn ingevuld of dat de toetsing bij NHG passend is, maar bij de maatschappij niet. 
  6. Daarnaast wordt hier per aanvrager het soort inkomensverklaring en de toets- of pensioeninkomen getoond.
Sorteren, fullscreen modus, overzicht downloaden en gegevens aanpassen
  1. Sorteren: klik op de naam van een veld om te sorteren van hoog naar laag of andersom als je nog een keer klikt, bijvoorbeeld Toetsrente of Maximale hypotheek.
  2. Fullscreen modus: je kunt het overzicht op volledig scherm tonen door op het icoontje met het vierkantje te klikken.
  3. Overzicht downloaden: je kunt het overzicht downloaden als PDF door op het icoontje met het pijltje naar beneden te klikken.
  4. Gegevens aanpassen en opnieuw berekenen: je kunt een en of meerdere gegevens aanpassen en vervolgens weer opnieuw de maximale hypotheek berekenen.
    1. Pas een of meerdere invoervelden aan.
    2. Vervolgens verschijnt in een gele balk de melding: Let op, onderstaande gegevens zijn verouderd. Klik hier om de gegevens te verversen.
    3. Klik om de melding en je krijgt een overzicht op basis van de nieuwe gegevens.

    • Related Articles

    • Foutcode XX999

      Wat te doen als je een foutcode XX999 krijgt in Adviesbox online Ga naar het voorstel toe en kies voor de maximale hypotheek. Hierin zullen zeer waarschijnlijk de onderdelen: Looptijd, Berekening op basis van en de gewenste rentevast periode niet ...
    • Maximale hypotheek

      Inleiding In de berekenen-app is het mogelijk om een snelle berekening te maken van de maximale hypotheek op basis van het inkomen van een of twee personen. Het scherm bestaat uit de volgende vijf onderdelen waar je gegevens in kunt voeren: Aanvrager ...
    • Maximale hypotheek: vereenvoudigde uitleg berekening met voorbeeld

      Inleiding In dit artikel lees je een korte toelichting inclusief voorbeeld over hoe de berekening van een maximale hypotheek op hoofdlijnen werkt. Berekening maximale hypotheek De berekening van een maximale hypotheek werkt op hoofdlijnen als volgt: ...
    • Maximale hypotheek: verschil in uitkomst tussen de verschillende berekeningen

      Inleiding Adviesbox berekent de maximale hypotheek op basis van inkomen op drie verschillende plaatsen: de snelle berekening Maximale hypotheek in de berekenen-app; het scherm Voorstel - Maximale hypotheek in de advies-app; het scherm Voorstel - ...
    • Maximale hypotheek: factoren die invloed hebben op de uitkomst van de berekening

      Inleiding Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het berekenen van de maximale hypotheek op basis van inkomen. In dit artikel lees je meer over een aantal factoren die invloed hebben op de uitkomst van de berekening. Aantal factoren ...