Release notes versie 2024.Q2.1

Versienummer: 2024.Q2.1
Releasedatum: 9 april 2024

In deze update:
  1. Hebben we het product Reaal Lekker Wonen Hypotheek gewijzigd naar de Dynamic Lekker Wonen Hypotheek.
  2. Zijn er meerdere verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost.
  3. Hebben we voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt.
  4. Een overzicht van de meest relevante wijzigingen staat hieronder.

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen

Aanvragen

1. We hebben meerdere problemen met versturen van aanvragen opgelost.
  2. We hebben technische verbeteringen doorgevoerd met betrekking tot HDN.
  3. Op het scherm Taxatie kan er bij een taxatieaanvraag richting NWWI nu ook doorgegeven worden of het gaat om een taxatie voor een lening en of er sprake is van een verbouwing.

Berekeningen

1. In een adviescasus werd de berekening van het aftrekbaar en niet-aftrekbaar deel van de lening werd niet correct uitgevoerd. Dit hebben we gecorrigeerd.
  2. In de Financieringsopzet hebben we de werking van de berekening m.b.t. inbreng eigen geld verbeterd.

Maatschappijen, voorwaarden en acceptatieregels

1. Een acceptatieregel bij ING is aangepast. ING neemt EBB namelijk maar mee tot max 6% van de woningwaarde.
  2. Het product Reaal Lekker Wonen Hypotheek is gewijzigd naar de Dynamic Lekker Wonen Hypotheek.

Overig

1. Voorheen zocht je default alleen naar je eigen adviesdossiers. Nu zoek je default op 'Alle dossiers'. Wil je alleen op je eigen adviesdossiers zoeken, dan ga je in het zoekmenu naar Geavanceerd en selecteer je 'Mijn dossiers'.
  2. We hebben meerdere designverbeteringen doorgevoerd op o.a. de schermen Personalia, Huidige woonsituatie, Hypotheek en Financieringsbehoefte.
  3. Er zijn meerdere teksten aangepast, waaronder bij het onderdeel Erfpacht en Boeterente.
  4. Na het wijzigen van het taxatiebureau blijven de de gegevens van het object en de opdrachtgever bewaard en hoef je ze niet meer opnieuw in te vullen.
  5. Na het wijzigen van de passeerdatum blijven de geselecteerde NHG- en hypotheeknorm  behouden.