Release notes versie 2024.Q1.6

Versienummer: 2024.Q1.6
Releasedatum: 26 maart 2024

In deze update:
  1. Hebben we voor Argenta, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek en Hypotrust OK Hypotheek groen leningdelen toegevoegd.
  2. Zijn er meerdere verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost.
  3. Hebben we voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt.
  4. Een overzicht van de meest relevante wijzigingen staat hieronder.

Overzicht van de belangrijkste wijzigingen

Aanvragen

1. We hebben meerdere problemen met versturen van aanvragen opgelost.

Berekeningen

1. Het bedrag van de overbrugging werd onjuist opgenomen in het rapport, onderdeel Overzicht vergeleken voorstellen. Dit is hersteld.
  2. Er is een aanpassing in de berekening van de eigen woningschuld gedaan. Er werd een negatief percentage vermeld dat de fout veroorzaakte.

Koppelingen

1. Bij het importeren van een HBX uit Elements wordt bij Aanleiding standaard Geen financiering gekozen.
  2. Bij het versturen van een aanvraag naar Elements wordt, als in ABO geen HDN-nummer aanwezig is, een dummy HDN-nummer in het bericht geplaatst.

Instellingen

1. Het wijzigen, verwijderen en opslaan van een gebruikersgroep in Contract is verbeterd.

Maatschappijen, voorwaarden en acceptatieregels

1. Voor Argenta, Hypotrust Woon Bewust Hypotheek en Hypotrust OK Hypotheek zijn nieuwe groen leningdelen toegevoegd.
  2. De tekst over de groenkorting bij Attens is aangepast.
  3. Een acceptatieregel bij Syntrus toegevoegd, omdat een vervolghypotheek alleen is toegestaan als de 1e hypotheek verstrekt is door Syntrus.

Overig

1. Het aanvragen van bankgarantie en/of taxatie wordt niet meer getoond op het scherm Aanvraag samenstellen. De aanvraag doe je op het scherm Bankgarantie danwel Taxatie.
  2. We hebben meerdere designverbeteringen doorgevoerd op o.a. de schermen Personalia, Inkomen & Fiscus, Financieringsbehoefte, Hypotheek en Aanvraag samenstellen.
  3. Er zijn meerdere teksten aangepast, waaronder de naam 'Overvieuwz' naar 'Overviewz' en een aantal teksten stond nog in u-vorm i.p.v. je-vorm.
  4. De verwerking van een HBX in Adviesbox Online is verbeterd. Een HBX is een exportdossier uit Adviesbox Classic.