Release notes versie 2023.2

Release notes versie 2023.2

Release notes versie 2023.2

Versienummer: 2023.2
Releasedatum: 10 januari 2023

In deze update:
 1. Adviesbox maakt geen gebruik meer van de cijfers van het Nibud voor het voorinvullen van de overige lasten. Het tabblad 'Nibud' is daarom vervangen door het tabblad 'Uitgaven'. Hier is het mogelijk om de lasten handmatig op te voeren om zo het netto besteedbaar inkomen in kaart te brengen.
 2. In het Klantprofiel en de Motivatie zijn vragen opgenomen met betrekking tot verduurzaming van de woning.
 3. Bij Online Inventarisatie worden de berichten voortaan verzonden vanuit het e-mailadres 'noreply@adviesbox.nl'. Als gebruiker van Adviesbox ontvang je een CC van het bericht dat naar je klant is verzonden. Geen mail ontvangen? Dan staat het bericht waarschijnlijk in je spamfolder.
 4. Van meerdere maatschappijen hebben we de voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt.
 5. Er zijn meerdere verbeteringen doorgevoerd en problemen opgelost.
 6. Een overzicht van alle wijzigingen staat hieronder.

Overzicht van de wijzigingen

Berekeningen

 1. Wanneer op het scherm 'Financieringsbehoefte' het percentage van de overdrachtsbelasting werd bijgewerkt werd het nieuwe bedrag aan overdrachtsbelasting niet direct opnieuw berekend. Dit is hersteld. 
 2. Bij de implementatie van de nieuwe wegingsfactor van de studielening was ten onrechte gebruikgemaakt van een dynamische waarde afhankelijk van de regeling. Dit is gecorrigeerd zodat weer gebruik wordt gemaakt van een vaste waarde zoals wordt voorgeschreven.
 3. Bij een Rabobank Hypotheek met variabele rente werd, mits voldaan aan de overige voorwaarden, ten onrechte de duurzaamheidskorting toegepast. Deze is nooit van toepassing bij een variabele rente. Dit is hersteld.

Online inventarisatie

 1. In de herinneringsmail van Online Inventarisatie stond een taalfout en was de laatste tekstregel met daarin de link naar de omgeving niet netjes opgemaakt. Dit is hersteld.
 2. Bij het versturen van e-mails (uitnodiging of herinnering) voor de Online Inventarisatie kwam het regelmatig voor dat deze berichten in de spambox terecht kwamen of zelfs geheel niet verzonden konden worden. Oorzaak ligt in het feit dat deze berichten uit naam van de gebruiker werden verzonden. Om dit te voorkomen worden berichten voortaan verzonden vanuit het e-mailadres 'noreply@adviesbox.nl'. Als gebruiker van Adviesbox ontvangt je altijd een CC van het bericht dat naar je klant is verzonden.

Maatschappijen, voorwaarden en acceptatieregels

 1. Voorwaarden van NIBC zijn bijgewerkt.
 2. Voorwaarden van AEGON zijn bijgewerkt.
 3. Voorwaarden van MUNT Hypotheken zijn bijgewerkt.
 4. Voorwaarden van Nationale Nederlanden zijn bijgewerkt.
 5. Voorwaarden van Obvion zijn bijgewerkt.
 6. Voorwaarden van Volksbank zijn bijgewerkt.
 7. Voorwaarden van de labels van Achmea zijn bijgewerkt.
 8. Voorwaarden van LOT zijn bijgewerkt.

Overig

 1. In het Klantprofiel en de Motivatie zijn vragen opgenomen met betrekking tot verduurzaming van de woning. Uiteraard zijn deze vragen ook opgenomen in de Online Inventarisatie omgeving. Hiermee zetten we de eerste stap in het faciliteren van het onderwerp Verduurzaming in Adviesbox.
 2. Vanaf deze versie wordt geen gebruik meer gemaakt van de cijfers van het Nibud voor het voorinvullen van de overige lasten.
 3. Het tabblad 'Nibud' is vervangen door het tabblad 'Uitgaven'. Hier kunnen nog altijd de lasten verder opgevoerd worden om zo het netto besteedbaar inkomen in kaart te brengen.

  • Related Articles

  • Release notes versie 2022.5

   Release notes versie 2022.5 Versienummer: 2022.5 Releasedatum: 23 mei 2022 In deze update: Aanpassingen doorgevoerd in verband met de HDN release van mei 2022. Het nieuwe product bunq Easy Mortgage doorgevoerd. De Onderlinge Zilverhuis Hypotheek is ...
  • Release notes versie 2023.6

   Release notes versie 2023.6 Versienummer: 2023.6 Releasedatum: 4 juli 2023 In deze update: De nieuwe sociale cijfers per 1 juli 2023 zijn toegevoegd. Aantal aanpassingen doorgevoerd n.a.v. de Wet toekomst pensioenen (Wtp), waaronder in de ...
  • Release notes versie 2023.7

   Release notes versie 2023.7 Versienummer: 2023.7 Releasedatum: 19 september 2023 In deze update: De nieuwe VFN Kredietnorm is verwerkt. Van meerdere maatschappijen hebben we de voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt. Er zijn meerdere ...
  • Release notes versie 2023.4

   Release notes versie 2023.4 Versienummer: 2023.4 Releasedatum: 4 april 2023 In deze update: Koppeling naar Calcasa en Box duurzaam toegevoegd. Neo Hypotheken (N26) als nieuwe geldverstrekker toegevoegd. Leningdeel Groen toegevoegd bij Allianz. Van ...
  • Release notes versie 2023.8

   Release notes versie 2023.8 Versienummer: 2023.8 Releasedatum: 15 november 2023 In deze update: NHG- en hypotheeknormen 2024 zijn beschikbaar in Adviesbox. De voorwaardenoverzichten uit Adviesbox zijn vervallen. Ze zijn beschikbaar in de ...