Release notes versie 2022.5

Versienummer: 2022.5
Releasedatum: 23 mei 2022

In deze update:
  1. Aanpassingen doorgevoerd in verband met de HDN release van mei 2022.
  2. Het nieuwe product bunq Easy Mortgage doorgevoerd.
  3. De Onderlinge Zilverhuis Hypotheek is uitgebreid met de Overwaarde Hypotheek met periodieke opnames.
  4. Er zijn meerdere problemen opgelost.
  5. Een overzicht van alle wijzigingen staat hieronder.

Overzicht van alle wijzigingen

Koppelingen

1. Aanpassingen doorgevoerd in navolging van de nieuwe release van de HDN schema's. Belangrijkste aanpassing is het verplicht aangeven of is uitgevraagd of er sprake is van een studielening. De invulling hiervan is terug te zien op het scherm 'aanvraag'. Zie schermprint onderaan deze pagina.
  2. De koppeling met de Findata Validator is bijgewerkt in navolging van de wijzigingen in de HDN koppeling.

Berekeningen

1. Bij de 'ABN AMRO Duurzaam wonen hypotheek' en de 'Florius Verduurzaamhypotheek' werd ten onrechte de duurzaamheidskorting toegepast. Dit is gecorrigeerd.
  2. Bij de werkelijke last berekening in het scenario wordt de studielening eenmaal meegenomen in de berekening.
  3. In sommige gevallen werd een verkeerde woonquote gebruikt, dit is aangepast.
  4. Florius accepteert alleen EBB i.c.m. NHG.

Maatschappijen, voorwaarden en acceptatieregels

1. De Rabobank Duurzaamheidskorting is bijgesteld van 0,1% naar een korting van 0,15% bij een onderpand met energielabel A++ of beter.
  2. De Onderlinge Zilverhuis Hypotheek is uitgebreid met de Overwaarde Hypotheek met periodieke opnames.
  3. Premie TAF Hypotheekbeschermer niet aftrekbaar.
  4. De 'bunq Easy Mortgage' is toegevoegd.
  5. De Triodos rentekortingen o.b.v. energielabel zijn bijgewerkt.
  6. Lloyds staat ook EBB toe.

Overig

1. De juiste maatschappijnaam wordt nu getoond bij verpanding.

Extra toelichting: Inventarisatie Studielening

Nieuw onderdeel Inventarisatie Studielening op het scherm Aanvraag - Lening:

Selecteer één van de volgende opties:
  1. Nee, want niet van toepassing
  2. Ja, maar geen sprake van een studielening
  3. Ja, er is sprake van een studielening
In geval van een aanwezige studielening en/of -voorschot is het opvoeren hiervan verplicht.