Release notes versie 2022.4

Release notes versie 2022.4

Release notes versie 2022.4

Versienummer: 2022.4
Releasedatum: 21 april 2022

In deze update:
 1. Nieuwe realtime overzichten voor hypotheekrentes en -voorwaarden beschikbaar onder menu 'Rentes & Voorwaarden'. 
 2. Om een aanvraag in te kunnen dienen bij de Taxatheek is het voortaan verplicht dat er een agentnummer is gevuld in de instellingen bij 'Onderhoud - Beheer partijen'. 
 3. Op het scherm 'Aanleiding' is de knop 'Productselectie' toegevoegd. Deze knop wordt getoond als er meer dan 15 producten zijn en daarmee wordt een nieuw venster geopend waarop alle producten worden weergegeven.  
 4. We hebbende voorwaarden en/of acceptatieregels van de volgende aanbieders aangepast: Aegon, Argenta, Clarian, HollandWoont, ING, MoneyYou, Nationale Nederlanden en Vista Hypotheken. 
 5. Er zijn meerdere problemen opgelost.
 6. Een overzicht van alle wijzigingen staat hieronder.

Overzicht van alle wijzigingen 

Scherm

 1. Nieuwe realtime overzichten voor hypotheekrentes en -voorwaarden beschikbaar onder menu 'Rentes & Voorwaarden'. 
 2. Op het scherm 'Aanleiding' worden de producten in de huidige situatie getoond om zo te selecteren welke mee te nemen in het voorstel. Bij een grote hoeveelheid producten in de huidige situatie ontstaan er fouten in deze weergave. Om dit te herstellen is de knop 'Productselectie' geïntroduceerd waarmee een nieuw venster wordt geopend waarop alle producten worden weergegeven. Wanneer er meer dan 15 producten zijn wordt deze knop getoond voor het gebruiken van het aanvullende venster. Bij minder dan 15 producten blijft de werking ongewijzigd.
 3. In het venster met de uitwerking van de indicatie 'Meer/minder lenen' op het scherm 'Acceptatie' worden voortaan de gebruikte woonquote bij zowel box 1 als box 3 weergegeven. 

Instellingen

 1. Het vinkvakje op het dashboard wordt onthouden.

Koppelingen

 1. Bij het indienen van een aanvraag bij NWWI kwamen fouten naar voren omdat altijd de gegevens van een tweede aanvrager werden verwacht. Dit is hersteld. 
 2. Wanneer een bankgarantie niet bij de geldverstrekker wordt aangegaan, kan het zo zijn dat de geldverstrekker wel de kosten van een eventuele bankgarantie verplicht heeft gesteld in de HDN aanvraag. In dergelijke gevallen werd dit veld niet overgenomen uit Adviesbox waardoor dit handmatig gecorrigeerd moest worden. Dit is aangepast zodat in dergelijke gevallen de reeds ingevoerde kosten worden overgenomen. 
 3. Om een aanvraag in te kunnen dienen bij de Taxatheek is het voortaan verplicht dat er een agentnummer is gevuld in de instellingen bij 'Onderhoud; Beheer partijen'. 

Documenten

 1. Overzicht ontwikkeling ORV-dekking toegevoegd bij Overlijden scenario.
 2. In sommige gevallen werd de last van in het voorstel beëindigde producten niet correct berekend. Hierbij werd ten onrechte uitgegaan van de volledige last in plaats van een gecorrigeerde waarbij rekening wordt gehouden met de resterende periode tot beëindiging. Dit is hersteld.

Berekeningen

 1. Bij het berekenen van de jaarruimte voor het jaar waarop de klant de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, werd het inkomen uit het voorgaande jaar niet meegenomen. Dit is hersteld.
 2. Daling tot verzekerd kapitaal op te geven bij GewoonIdee powered by Allianz verzekeringen. 
 3. BND beleggingsrekening heeft tarieven aangepast. 
 4. Argenta neemt private lease mee o.b.v. werkelijke last t.b.v. maximale hypotheek berekening. 

Maatschappijen, voorwaarden en acceptatieregels

 1. Een wijziging op het product Allianz ORV. 
 2. ING heeft tijdelijk geen verleningskosten. 
 3. Aanpassing NWWI aanvraag.
 4. Bij Vista Hypotheken is voor ZZP'ers met accountantsverklaring van Raadhuys toegestaan.
 5. Bij HollandWoont zijn rentevastperiodes van 20 jaar of korter alleen voor bestaande klanten.
 6. Aanpassingen in acceptatiecriteria van hypotheek Clarian. 
 7. De ING Duurzaamheidskorting is toegevoegd. 
 8. Bij taxatiescherm Fitrix is de prijsafspraak verwijderd. 
 9. De voorwaarden voor Aegon zijn aangepast. 
 10. De voorwaarden voor Attens zijn aangepast. 
 11. Bij MoneYou is inkomen zelfstandige toegestaan. 
 12. Bij Nationale Nederlanden is de bereidstellingsprovisie aangepast. 


  • Related Articles

  • Release notes versie 2024.4

   Release notes versie 2024.4 Versienummer: 2024.4 Releasedatum: 25 mei 2024 In deze update: Het HDN berichtenverkeer is van versie 23 naar versie 24 aangepast. Van meerdere maatschappijen hebben we de voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt. Hebben ...
  • Release notes versie 2022.5

   Release notes versie 2022.5 Versienummer: 2022.5 Releasedatum: 23 mei 2022 In deze update: Aanpassingen doorgevoerd in verband met de HDN release van mei 2022. Het nieuwe product bunq Easy Mortgage doorgevoerd. De Onderlinge Zilverhuis Hypotheek is ...
  • Release notes versie 2023.8

   Release notes versie 2023.8 Versienummer: 2023.8 Releasedatum: 15 november 2023 In deze update: NHG- en hypotheeknormen 2024 zijn beschikbaar in Adviesbox. De voorwaardenoverzichten uit Adviesbox zijn vervallen. Ze zijn beschikbaar in de ...
  • Release notes versie 2023.4

   Release notes versie 2023.4 Versienummer: 2023.4 Releasedatum: 4 april 2023 In deze update: Koppeling naar Calcasa en Box duurzaam toegevoegd. Neo Hypotheken (N26) als nieuwe geldverstrekker toegevoegd. Leningdeel Groen toegevoegd bij Allianz. Van ...
  • Release notes versie 2023.7

   Release notes versie 2023.7 Versienummer: 2023.7 Releasedatum: 19 september 2023 In deze update: De nieuwe VFN Kredietnorm is verwerkt. Van meerdere maatschappijen hebben we de voorwaarden en acceptatieregels bijgewerkt. Er zijn meerdere ...