Wat zijn mogelijke oorzaken voor het traag genereren van rapporten bij serverinstallatie?

Wat zijn mogelijke oorzaken voor het traag genereren van rapporten bij serverinstallatie?

Het kan voorkomen dat het genereren van rapporten vanuit Adviesbox op een serveromgeving erg traag is. Dit ligt veelal aan server- en/of Word instellingen.

Bekende oorzaken hiervan zijn:

Bewerkingstaal in Word

Wanneer de bewerkingstaal in Word op een andere taal dan Nederlands staat, zal dit een conflict tijdens het aanmaken opleveren. Zet de standaard bewerkingstaal van Word op Nederlands om dit probleem te voorkomen.

Spellingcontrole in Word

Een aanzienlijke vertraging treedt op wanneer de spellingcontrole in Word op een buitenlandse taal staat ingesteld. Zet de spelling check als standaard op Nederlands om dit te voorkomen. Ook het volledig uitzetten van de spellingcheck is uiteraard mogelijk.

Invoegtoepassingen in Word

Sommige invoegtoepassingen (plugins) in Word kunnen een conflict opleveren. Hierdoor kan het rapport soms vertraagd of zelfs geheel niet aangemaakt worden. In het laatste geval komt dit veelal door aanpassingen in het Windows Normal.dot sjabloon. Door de plugins uit te zetten en de Normal.dot zichzelf opnieuw aan te laten maken kan dit gecontroleerd en verholpen worden.