Hypotheekrentes en voorwaarden in de productenapp

Inleiding

In dit artikel lees je een korte uitleg over de producten-app. In deze app kun je de hypotheekrentes en -voorwaarden van de verschillende partijen bekijken en vergelijken.

Beschikbare rente- en voorwaardenoverzichten

Overzichten hypotheekrentes:
  1. rentes op basis van rentevastperiode
  2. rentes op basis van marktwaarde
  3. rentes overbruggingskrediet
  4. rentes per product
Overzichten hypotheekvoorwaarden:
  1. voorwaarden per product
  2. overzichten op basis van voorwaarden
Daarnaast zijn er rente-updates en voorwaardenupdates per product.

Hypotheekrentes

In deze app kun je de hypotheekrentes bekijken en met elkaar vergelijken. Er zijn vier soorten overzichten en elk overzicht heeft een eigen functie en filters.
  1. Hypotheekrentes o.b.v. rentevastperiode (overzicht van alle producten)
    Filtermogelijkheden op rentevastperiode (maximaal 8 periodes), aflossingsvorm, marktwaardepercentage, energielabel, betaalrekening (ja/nee), soort woning (bestaande bouw/nieuwbouw), verstrekking met NHG (ja/nee) en nieuwe klant (ja/nee).
  2. Hypotheekrentes o.b.v. marktwaarde (overzicht van alle producten)
    Filtermogelijkheden op rentevastperiode, aflossingsvorm, energielabel, betaalrekening, soort woning, verstrekking met NHG en nieuwe klant.
  3. Hypotheekrentes overbruggingskrediet
    Filter op product.
  4. Hypotheekrentes per product
    Filtermogelijkheden op product, aflossingsvorm en soort woning.
En verder...
  1. Als een rentetarief doorgestreept is, dan is het tarief niet beschikbaar voor nieuwe klanten.
  2. De overzichten hypotheekrentes o.b.v. rentevastperiode, marktwaarde en overbruggingskrediet kun je downloaden (en afdrukken) door op de knop Download te klikken bovenin het scherm aan de rechterkant.
  3. Wil je de hypotheekrentes van een product downloaden? Ga dan naar Updates > Rente per product. Daar kun je een renteblad van FinData downloaden en/of het renteblad van de geldverstrekker.

Hypotheekvoorwaarden

Je kunt de hypotheekvoorwaarden per product bekijken en je kunt zoeken op specifieke voorwaarden.
  1. Selecteer één tot acht producten/voorwaarden om te beginnen.
  2. Achter de meeste hypotheeklabels staat een icoontje. Als je hier op klikt, dan wordt de acceptiegids van het betreffende hypotheeklabel geopend.
  3. Achter sommige voorwaarden staat een icoontje met i-tje. Als je hier op klikt, lees je een extra toelichting over de betreffende voorwaarde.
  4. Boven in het scherm aan de rechterkant staat een knop Download. Als je hier op klikt kun je het overzicht downloaden en/of afdrukken.

Updates

Rente per product

Hier kun je de rentebladen per product (hypotheeklabel) bekijken. Ook eerdere rentewijzigingen zijn hier terug te vinden.

Filters
  1. Standaard staan de laatste rentewijzigingen bovenaan.
  2. Je kunt filteren op product. Het is mogelijk om op maximaal 8 hypotheeklabels te filteren.
  3. Ook kun je zoeken naar rentewijzigingen in een bepaalde periode.
Renteblad (geldverstrekker) openen
Als je klikt op het pijltje na beneden, dan kun je het renteblad openen en evt. downloaden/afdrukken. Hier kun je ook het renteblad van de geldverstrekker openen.

Voorwaarden per product

Hier kun je de voorwaarden per product (hypotheeklabel) bekijken. Ook eerdere hypotheekvoorwaarden zijn hier terug te vinden.

Filters
  1. Standaard staan de hypotheeklabels bovenaan die onlangs één of meerdere voorwaarden hebben gewijzigd.
  2. Je kunt filteren op product. Het is mogelijk om op maximaal 8 hypotheeklabels te filteren.
  3. Ook kun je zoeken naar wijzigingen in een bepaalde periode.
Voorwaardenoverzicht openen
  1. Je kunt de actuele voorwaarden openen als PDF.
Toekomstige bekende wijzigingen
  1. Als bekend is dat een voorwaarde binnenkort wijzigt, dan staat er achter deze voorwaarde een icoontje van een klokje. Als je op het klokje klikt, dan krijg je een korte toelichting te zien.

Overige mogelijkheden

Feedback geven
Onderaan de pagina staat Geef feedback. Als je hier op klikt, dan opent de pop-up Feedback. Hier kun je een suggestie doen of een vraag over de producten-app stellen en naar ons sturen.

Menu inklappen
Via onderstaande knop kun je het productenmenu aan de linkerkant in- en uitklappen.