Wat kan een reden zijn dat het afdrukken van de rapporten traag is?

Wat kan een reden zijn dat het afdrukken van de rapporten traag is?

Het meest voorkomende en vertragende onderdeel op de rapportage is de Word instelling "Taal automatisch bepalen". Dit kan een conflict opleveren tussen de genererende applicatie en Word, waardoor ze op elkaar gaan wachten. Dit is te controleren door naar de 'puntjes' te kijken in de statusbalk tijdens het maken. Staan deze stil, dan is er een dergelijk conflict aan de hand.

De instelling in Word is afhankelijk van de versie, maar over het algemeen te vinden onder "Controleren > Taal > Controletaal instellen > Taal automatisch bepalen". Deze dient uitgevinkt te staan om het conflict te verhelpen.

Op dezelfde plek kunt u ook kiezen om geen spelling- of grammaticacontrole uit te voeren. Zeker indien u meerdere taalpakketten heeft geïnstalleerd staan kan dit ook een conflict opleveren.

Belangrijk om te vermelding is dat de instelling per gebruiker in Word wordt opgeslagen en zodoende ook per  gebruiker moet worden ingesteld

Als standaard instellen