Gebruikersinstructie: Overbrugging

Gebruikersinstructie: Overbrugging

1 Inleiding

Deze gebruikersinstructie beschrijft hoe een overbruggingshypotheek in te voeren is in Adviesbox en waar deze terug te vinden is in de lastenoverzichten.

2 Invoer overbrugging

De voorwaarde voor een overbruggingskrediet is dat er in Adviesbox een huidige woning in bezit is en dat de verwachting is dat deze met overwaarde gaat worden verkocht. De verwachte verkoopwaarde kan worden ingevuld op het tabblad Analyse > Aanleiding.


 Op het scherm Financieringsopzet wordt nu de berekening van de overwaarde getoond. Onder de verdiepingsknop staat de specificatie van deze berekening.


 

Het overbruggingskrediet is vervolgens in te voeren door op de verdiepingsknop achter het veld 'Overbruggingskrediet' te klikken.


De overwaarde van de oude woning staat hier automatisch ingevuld. Als dit ook het gewenste bedrag aan overbrugging is, hoeft er alleen nog maar een rente en einddatum te worden ingevuld. Door het vakje achter 'Meenemen in overbruggingskrediet' uit te vinken, kan dit bedrag handmatig worden aangepast.


Let op: De maatschappijregels met betrekking tot overbrugging zijn niet in Adviesbox ingebouwd en worden dus ook niet in de acceptatie betrokken.

Het overbruggingskrediet maakt nu onderdeel uit van de financieringsopzet.


3 Lasten overbruggingskrediet in overzichten

In de verschillende lastenoverzichten is de rente die wordt betaald voor het overbruggingskrediet nu zichtbaar als onderdeel van de rente gedurende de looptijd van het overbruggingskrediet.

 

4 Overbrugging in het voorstel

Het in de financieringsbehoefte ingevoerde overbruggingskrediet wordt niet zichtbaar als apart leningdeel in het voorstel. De informatie erover blijft beperkt tot de financieringsbehoefte en bij de Vergelijkend hypotheeklasten. (Bij afdrukken)  Wel wordt deze informatie met de hypotheek HDN aanvraag meegestuurd naar de geldverstrekker.