Gebruikersinstructie: Overbrugging

Gebruikersinstructie: Overbrugging

1 Inleiding

Deze gebruikersinstructie beschrijft hoe een overbruggingshypotheek in te voeren is in Adviesbox en waar deze terug te vinden is in de lastenoverzichten.

2 Invoer overbrugging

De voorwaarde voor een overbruggingskrediet is dat er in Adviesbox een huidige woning in bezit is en dat de verwachting is dat deze met overwaarde gaat worden verkocht. De verwachte verkoopwaarde kan worden ingevuld op het tabblad Analyse > Aanleiding.


 Op het scherm Financieringsopzet wordt nu de berekening van de overwaarde getoond. Onder de verdiepingsknop staat de specificatie van deze berekening.


 

Het overbruggingskrediet is vervolgens in te voeren door op de verdiepingsknop achter het veld 'Overbruggingskrediet' te klikken.


De overwaarde van de oude woning staat hier automatisch ingevuld. Als dit ook het gewenste bedrag aan overbrugging is, hoeft er alleen nog maar een rente en einddatum te worden ingevuld. Door het vakje achter 'Meenemen in overbruggingskrediet' uit te vinken, kan dit bedrag handmatig worden aangepast.


Let op: De maatschappijregels met betrekking tot overbrugging zijn niet in Adviesbox ingebouwd en worden dus ook niet in de acceptatie betrokken.

Het overbruggingskrediet maakt nu onderdeel uit van de financieringsopzet.


3 Lasten overbruggingskrediet in overzichten

In de verschillende lastenoverzichten is de rente die wordt betaald voor het overbruggingskrediet nu zichtbaar als onderdeel van de rente gedurende de looptijd van het overbruggingskrediet.

 

4 Overbrugging in het voorstel

Het in de financieringsbehoefte ingevoerde overbruggingskrediet wordt niet zichtbaar als apart leningdeel in het voorstel. De informatie erover blijft beperkt tot de financieringsbehoefte en bij de Vergelijkend hypotheeklasten. (Bij afdrukken)  Wel wordt deze informatie met de hypotheek HDN aanvraag meegestuurd naar de geldverstrekker.


  • Related Articles

  • Waarom rekent Adviesbox bij een overbrugging de correctie op de verwachte verkoopprijs niet goed door?

   Het is beter het gewenste overbruggingsbedrag in te voeren en niet de correctie. De kosten / rentelast van overbrugging in hypotheek wordt bij de Bemiddelingskosten verwerkt, dat bedrag gaat omhoog. Ook in de AFDRUK-hypotheeklasten komt deze voor.
  • Hoe zorg ik ervoor dat er geen dubbele woonlasten worden meegenomen in de rapportage?

   Situatie: De huidige woning is verkocht en de nieuwe woning dient nog te worden gepasseerd. Er is dus geen overbrugging en geen dubbele lasten. Instructie: In het Advies gaat u naar het tabblad Motivatie/ Dubbele woonlasten. Er staat een vinkje bij: ...
  • Gebruikersinstructie: Meeneemhypotheek

   Inleiding Deze gebruikersinstructie beschrijft de invoer van een meeneemhypotheek. Huidige woonsituatie en hypotheek invoeren Om een hypotheek te kunnen meenemen of verhogen moet altijd eerst de huidige hypotheek worden ingevoerd. Dit gaat in 2 ...
  • Gebruikersinstructie: Hypotheekvergelijker

   Inleiding Hypotheekvergelijker, de nieuwe manier van hypotheek vergelijken. Te vinden op het tabblad Hypotheek maakt deze module mogelijk dat u hypotheken vergelijkt, gebaseerd op een hypotheeksamenstelling met meerdere leningdelen en op een selectie ...
  • Gebruikersinstructie: Scenario echtscheiding

   1 Inleiding Deze gebruikersinstructie beschrijft een echtscheidingsscenario waarin één van beide partners in het huis blijft wonen en de hypotheek overneemt.  2 Bestaande klanten Het kan zijn dat de partners die scheiden al samen in uw klantenbestand ...