Nieuwsbrief: Maak nu gebruik van de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst in Adviesbox (01-10-2018)

Nieuwsbrief: Maak nu gebruik van de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst in Adviesbox (01-10-2018)


 


 

 

 

 

 

Maak nu gebruik van de nieuwe Inkomensbepaling
Loondienst in Adviesbox 

 

 


Vraag een hypotheek aan zonder werkgeversverklaring

 

 

 

 

Beste Adviesbox-gebruiker, 
 

Vanaf vandaag, 1 oktober 2018, is het mogelijk om in Adviesbox gebruik te maken van de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst. Doe vanaf nu hypotheekaanvragen voor klanten met een loondienstinkomen met het UWV verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring.

 

Na een zeer succesvolle pilot onder een deel van onze klanten is het nu tijd om deze methode bij alle Adviesbox-gebruikers te introduceren. De voordelen voor u zijn: snelheid, gemak, correcte gegevens en zekerheid over het toetsinkomen.

 

Inkomensbepaling Loondienst

Uit de praktijk blijkt dat het vaak veel tijd kost om een werkgeversverklaring juist ingevuld en ondertekend bij de geldverstrekker te krijgen. De projectgroep Handig! heeft daarom de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst op basis van het UWV verzekeringsbericht ontwikkeld, succesvol getest en live gezet. Deze nieuwe Inkomensbepaling Loondienst is te gebruiken voor alle personen met een huidig loondienstinkomen. 


Handig! is een samenwerking tussen ABN AMRO, Florius, ING, Rabobank, De Hypotheker, NHG, UWV, IG&H en VEH en Adviesbox - onder regie van HDN.  Het doel is om het aanvragen van een hypotheek zo volledig mogelijk op basis van digitale, gevalideerde brondata te kunnen verrichten.

 

Deelnemers

Op dit moment kunt u bij de volgende aanbieders het toetsinkomen van mensen in loondienst laten bepalen op basis van het UWV verzekeringsbericht:

 • ING
 • Florius
 • ABN AMRO
 • Rabobank
   

NHG is in een vergevorderd stadium om deze nieuwe methode van toetsinkomen-bepaling voor loondienstinkomens (o.b.v. gegevens uit het UWV verzekeringsbericht) in haar Voorwaarden&Normen voor 2019 op te nemen. 

 

Van start met deze nieuwe methode in Adviesbox

Om te kunnen werken met de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst in Adviesbox leest u eerst de instructie. Daarnaast is er een stappenplan beschikbaar hoe uw klant het verzekeringsbericht downloadt van de UWV website.
 

Mocht u na het lezen van de documentatie nog vragen hebben over de inrichting en gebruik in Adviesbox , neem dan contact op met onze helpdesk via e-mail helpdesk@intersoftware.nl

 

Project Handig! is een mooi gezamenlijk initiatief en we kijken uit naar de toekomst. We houden u natuurlijk op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

 

We wensen u veel succes en gemak bij het gebruik van de nieuwe Inkomensbepaling Loondienst.

 

Met vriendelijke groet,


Rémon Spoel
Product Owner Adviesbox

 

 

 

 

 

 

Heeft u nog een goede suggestie voor verbetering? Laat het ons dan weten middels menu optie Help – Melding maken in Adviesbox.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adviesbox is een product van Intersoftware
Vragen of hulp nodig? Bel 0182 - 200 309 of mail naar helpdesk@intersoftware.nl

 


  • Related Articles

  • Nieuwsbrief: Hoe veilig is uw data binnen uw adviespraktijk ? (17-04-2018)

               Hoe veilig is uw data binnen uw adviespraktijk?               U verzamelt veel informatie en gegevens over uw klanten. Daar gaat u zorgvuldig mee om, maar er zijn zaken rondom informatie/data waar u extra aandacht aan dient te besteden. ...
  • Waar kun je de Auto van de zaak invoeren ?

   à inventarisatie / inkomen en fiscus à vinkje aanzetten bij fiscale bijtelposten + klikken op verdiepingsveld voor de juiste invoer bijtelling auto v/d zaak.
  • Hoe maak je een back-up van de Adviesbox gegevens?

   Wie beheert de Adviesbox data ? De data van Adviesbox staat niet op servers van Intersoftware. Je kiest als gebruiker van het pakket zelf waar je de data opslaat. En je bent ook zelf verantwoordelijk voor het beheer van deze gegevensbestanden. ...
  • Kun je een 2e vestiging in Adviesbox inrichten?

   De vestigingen die ons secretariaat op niveau van licenties aanmaakt worden niet direct als vestiging zichtbaar in Adviesbox. Alleen de kantoorgegevens per licentie, te zien via menu Onderhoud - Beheer licenties, laten dat zien. Het is wel mogelijk ...
  • Adviesbox 2018.4: Een overzicht van wijzigingen

   Adviesbox release 2018.4 komt 9 oktober 2018 beschikbaar. Hieronder een overzicht van de meest in het oog springende aanpassingen. Met de release opgeleverd Pensioen De 'stoppen met werken leeftijd' is verwijderd uit het pensioen scenario en ...