Kan ik meerdere inkomens of dienstverbanden per aanvrager invoeren?

Kan ik meerdere inkomens of dienstverbanden per aanvrager invoeren?

Je kunt inderdaad op het tabblad Inkomen & Fiscus meerdere dienstverbanden invoeren per aanvrager.

In het kader 'Inkomen uit arbeid' kun je in eerste instantie volstaan met het invoeren van een bruto jaarsalaris uit dienstverband op jaarbasis.

Adviesbox gaat er nu vanuit dat er één dienstverband is, en wel van het soort 'loondienst fulltime vast'.

Klik op de eerste knop achter het salaris om meer informatie en eventueel meerdere dienstverbanden in te voeren.

Vul hier informatie aan of wijzigingen door voor het eerste dienstverband.
Voor een extra dienstverband klikt u op 'Nieuw', rechts bovenin het scherm.

Per dienstverband kun je het aantal uren per week waarvoor de klant werkzaam is invoeren.

Wanneer het totaal aantal uren dat wordt ingevoerd groter is dan 40 dan volgt een waarschuwing.
Het volledige inkomen wordt namelijk meegenomen in alle berekeningen.
Eventuele gevolgen van een totale werkweek van meer dan 40 uur op toetsing van maatschappijen, sociale uitkering en/of fiscaliteit worden niet ondersteund.

Naast meerdere dienstverbanden is het overigens ook mogelijk om extra inkomen uit onderneming, overige werkzaamheden of inkomsten, box 2 en 3 in te voeren op het tabblad Inkomen & Fiscus.