Kan ik meerdere inkomens of dienstverbanden per aanvrager invoeren?

Kan ik meerdere inkomens of dienstverbanden per aanvrager invoeren?

Je kunt inderdaad op het tabblad Inkomen & Fiscus meerdere dienstverbanden invoeren per aanvrager.

In het kader 'Inkomen uit arbeid' kun je in eerste instantie volstaan met het invoeren van een bruto jaarsalaris uit dienstverband op jaarbasis.

Adviesbox gaat er nu vanuit dat er één dienstverband is, en wel van het soort 'loondienst fulltime vast'.

Klik op de eerste knop achter het salaris om meer informatie en eventueel meerdere dienstverbanden in te voeren.Vul hier informatie aan of wijzigingen door voor het eerste dienstverband.
Voor een extra dienstverband klikt u op 'Nieuw', rechts bovenin het scherm.

Per dienstverband kun je het aantal uren per week waarvoor de klant werkzaam is invoeren.Wanneer het totaal aantal uren dat wordt ingevoerd groter is dan 40 dan volgt een waarschuwing.
Het volledige inkomen wordt namelijk meegenomen in alle berekeningen.
Eventuele gevolgen van een totale werkweek van meer dan 40 uur op toetsing van maatschappijen, sociale uitkering en/of fiscaliteit worden niet ondersteund.Naast meerdere dienstverbanden is het overigens ook mogelijk om extra inkomen uit onderneming, overige werkzaamheden of inkomsten, box 2 en 3 in te voeren op het tabblad Inkomen & Fiscus.


  • Related Articles

  • Meerdere werkgevers en inkomens invoeren.

   Bij het tabblad Inkomen & Fiscus klikt u op het verdiepingsveld. In het scherm dat volgt kunt u bij nieuw meerdere werkgevers en inkomens invoeren. 
  • Hoe kan ik eenvoudig één of meerdere rentescenario's zichtbaar maken na de gekozen rentevastperiode?

   Dat kan op twee manieren: 1. Op het tabblad Hypotheek van het Voorstel handmatig een rentescenario invoeren per leningdeel. Dit kan via het knopje achter het veld waar de rente ingevoerd is. Overigens alleen als 'Automatische rentedaling' uit staat ...
  • Hoe kan ik meerdere Voorstellen maken?

   U maakt eerst een volledig Voorstel 1 die u opslaat. Vervolgens gaat u naar Analyse / Aanleiding en vinkt Voorstel 2 aan. Rechts van het vinkje ziet u een knop waarmee u de inhoud van voorstel 1 kunt kopiëren naar voorstel 2 toe. In beide voorstellen ...
  • Hoe kan ik een eenvoudige spaar-/betaalrekening invoeren?

   Het invoeren van een eenvoudige betaal- of spaarrekening kun je als volgt doen. Ga op tabblad Inventarisatie - Huidige situatie naar tabblad Vermogen. Klik daar op de knop Nieuw en kies de betaal-/spaarrekening. Vervolgens kun je links onderin de ...
  • Waar kan ik de serverproviders invoeren?

   1e. Onderhoud > Beheer partijen > Serviceproviders/ betreffende partij aanvinken > ok. 2e Onderhoud > Beheer partijen > Geldverstrekkers /kies bijv. Munt > HDN-aanvraag naar Bijv. FinanCenter > ok. 1e: