Hoe zorg ik ervoor dat het leningdeel in de Financieringsopzet in box 3 valt in plaats van in box 1?

Hoe zorg ik ervoor dat het leningdeel in de Financieringsopzet in box 3 valt in plaats van in box 1?

Voorbeeldsituatie:
Er is sprake van een verbouwing, aflossingsvrij, box 3. In de financieringsopzet blijft het leningdeel in box 1. Hoe pas ik dit aan?

Oplossing:
In de berekening kunt u bij de Financieringsbehoefte /Eigenwoningschuld (box1) klikken op het verdiepingsveld.
In het scherm wat volgt kunt u bij de Eigenwoningschuld het vinkje uitzetten een vervolgens aangeven wat voor een bedrag box 1 blijft.  Klik op Ok.
Nu zal de gekozen lening in box 3 vallen in het Voorstel.