Hoe kan ik een XML-koppeling instellen?

De koppeling is in te stellen via menu Onderhoud - Instellingen, (HDN) Koppelingen - XML Koppeling.
Zet XML-Koppeling activeren op Ja.
Kies een omschrijving naar wens. Dit wordt zichtbaar als menuoptie Exporteren naar <omschrijving>.
De exportlocatie is de plek waar de XML bestanden zullen worden neergezet.

XML-bestanden valideren kan op Ja worden gezet als het nodig is dat Adviesbox controleert of het XML bestand een geldige HDN AX Aanvraag is.

De Importlocatie kan gekozen worden als er ook XML bestanden geïmporteerd moeten worden.

Als de XML-koppeling is geactiveerd dan is deze als menu optie beschikbaar.
Onder menu HDN zijn dan de optie Exporteer naar... en eventueel Importeer vanuit te kiezen.
Dit laatste als er ook een importlocatie is gekozen.

Bij het exporteren wordt het adviesdossier dat op dat moment open staat geëxporteerd.
Dit wordt een XML bestand dat voldoet aan de HDN AX standaard die wordt gebruikt voor het versturen van hypotheek aanvragen.
Vanuit Intersoftware hebben we geen specificatie van deze standaard beschikbaar; deze wordt door HDN onderhouden.

Het exporteren van dossiers gaat één voor één, dus niet meerdere tegelijk.
Er is ook geen andere methode beschikbaar voor het initiëren van de export dan via de menu optie.