Hoe kan ik een adviesdossier anoniem versturen?

Inleiding

Je kunt op de volgende manieren een adviesdossier anoniem versturen:
  1. Direct naar de servicedesk van Adviesbox.
  2. Het adviesdossier opslaan op je eigen computer en eventueel daarna versturen.
  3. Het adviesdossier gelijk mailen naar een door jou gekozen partij.
In deze korte instructie lees je hoe je dit doet.

Een melding maken in Adviesbox

Heb je een vraag voor onze servicedesk dat gaat over een specifiek dossier? Dan kun je een melding maken in Adviesbox en het advies meesturen. De klantgegevens in het advies worden anoniem gemaakt.
  1. Open het adviesdossier waarover je een vraag hebt.
  2. Ga in het hoofdmenu naar Help > Melding maken.
  3. Vervolgens vul je je gegevens in, een omschrijving van je vraag en selecteer Ja bij de vraag  Wilt u het advies meesturen?. Het advies wordt dan anoniem gemaakt en meegestuurd.

Het adviesdossier opslaan op je eigen computer

Wil je een adviesdossier eerst opslaan op je computer en op een ander moment bijvoorbeeld nog mailen, dan volg je onderstaande stappen:

1. Open het advies dat je wilt opslaan en ga in het hoofdmenu naar Advies > Exporteren en e-mailen of klik op de knop Exporteren onder het hoofdmenu.

2. Vervolgens geef je o.a. aan dat je het advies niet wilt e-mailen, maar wel het advies anoniem wilt maken en klik je op de knop Exporteer.

3. Daarna kun je het advies (een hbx-bestand) eventueel een andere naam geven en opslaan op je computer.

Het geanonimiseerde adviesdossier per e-mail versturen

1. Open het advies dat je wilt opslaan en ga in het hoofdmenu naar Advies > Exporteren en e-mailen of klik op de knop Exporteren onder het hoofdmenu.

2. In het scherm Exporteer en mail aanvraag geef je aan dat het advies anoniem moet worden gemaakt, naar welk adres het moet worden gemaild en voeg je eventueel een omschrijving toe. Als klikt op de knop Verstuur krijg je de melding dat het advies is geĆ«xporteerd en gemaild.

3. De ontvanger ontvangt dan in zijn mailbox als bijlage het advies, dit is een hbx-bestand.