Gebruikersinstructie klanten exporteren

Inleiding
Adviesbox biedt de mogelijkheid om gegevens te exporteren naar een Excel-bestand. Deze instructie leidt je stap voor stap door het proces.

Stap 1: Inloggen in Adviesbox en open klantoverzicht
1. Start Adviesbox op en ga naar het hoofdscherm.
2. Kies op het hoofdscherm voor "Klanten".

Stap 2: Stel de te exporteren dossiers in.
1. Zorg ervoor dat alle relevante filters zo ingesteld staan. Enkel de klanten in de getoonde zoekfilter zullen geĆ«xporteerd worden. (Om alle dossiers mee te nemen volstaat het om enkel de "Adviezen tonen van" en "gemuteerd in" op "Alle adviseurs/data" te zetten.

Stap 3: Start de Export
1. Kies aan de rechterkant de gewenste export optie.

Stap 4a: Excel Export:
1.  De Excel knop "Exporteren" zal een Excel bestand vullen met alle contactgegevens en de opgevoerde hypotheekproducten in de huidige situatie.
Doel: Dit bestand kan gebruikt worden voor mailingen of voor het overzetten van de klantdata naar een andere applicatie.
Opmerkingen:
- LET OP: Deze module is onderdeel van de klantdossier module. Als je de button niet hebt, neem dan contact op met je accountmanager.
- Er zijn twee tabs in de Excel. De eerste bevat de contactgegevens, de tweede bevat de producten.
- Voor een zo goede export is het noodzakelijk om eerst de bestaande adviezen in beheer te nemen zodat de actuele producten ook in de excel komen te staan.
- Vergeet de excel niet op te slaan!

4b. Batch Exporten
1.De "Batch Export" knop zal de te kiezen map vullen met allemaal Adviesbox export bestandjes (hbx.) die het volledige advies, voorstellen, klantprofiel en motivering bevatten.
Doel: Het delen van adviezen tussen verschillende Adviesboxen (zowel Online als lokaal), het samenvoegen van databases en het maken van backups.

Opmerkingen:
- Zorg er voor dat je een aparte map kiest. Elk advies wordt een losse hbx. bestand gemaakt dus als je het op je bureaublad plaatst kan dat erg onoverzichtelijk worden.
De bestanden zijn doorgaans niet geschikt voor andere applicaties.

**Opmerking:**
Indien je tegen problemen aanloopt of specifieke vragen hebt over de exportfunctionaliteit, neem contact op met de helpdesk van Adviesbox.