Waarom blijft in de Financieringsopzet het box 3 deel naar voren komen?

Waarom blijft in de Financieringsopzet het box 3 deel naar voren komen?

In de Financieringsbehoefte wordt de Eigenwoningschuld (box 1) berekend.

Als de gewenste hypotheek hoger is, dan valt het meerdere dus in box 3.

Via de knop achter de eigenwoningschuld (box 1) in de Financieringsbehoefte kunt u de specificatie hiervan inzien.

In dit geval gaat Adviesbox ervan uit dat niet de volledige financieringskosten aftrekbaar zijn, maar stel slechts 41,91% hiervan.

U kunt in dit scherm bij Financieringskosten het vinkje achter dat percentage eventueel uitzetten en het percentage wijzigen naar 100%, als u denkt dat dat correct is.

Dan komt er geen box 3 deel meer naar voren in de financieringsopzet.