Een tussenpersoonnummer (agentnummer) instellen

Inleiding

In dit artikel lees je hoe je in Adviesbox een agentnummer kan toevoegen voor een maatschappij.

Autorisatieniveau

In Adviesbox Online heb je verschillende niveaus van instellingen. Je kan voor de hele organisatie het agentnummer voor een partij instellen, maar het kan ook voorkomen dat je per vestiging een agentnummer hebt. Zet dan eerst het autorisatieniveau op vestiging worden voordat je de agentnummers gaat invullen. Dit doe je in de Instellingen-app op het scherm Autorisatieniveau.

Agentnummers invoeren voor een hypotheekaanvraag

1. Ga in de app Instellingen naar Beheer partijen > Geldverstrekkers.
  2. Klik vervolgens op het veld Agentnummer bij de maatschappij waarvoor het agentnummer ingevoerd moet worden.
  3. Voer nu het agentnummer in.
  4. Per maatschappij kan je ook aangeven waar je de aanvraag naar wilt verzenden, bijvoorbeeld naar Elements. Een aanvullende retourwijze aangeven: e-mail of extranet. En een aantal maatschappijen heeft extra hypotheekopties. Bij de ABN AMRO Woninghypotheek wordt er bijvoorbeeld standaard van uitgegaan dat een klant een Particulier Pakket bij ABN AMRO heeft en dus rentekorting krijgt. Wil je dat niet? Dan kun je de optie 'Particulier Pakket ABN-AMRO' uitvinken.
  5. Controleer bij het invoeren van een hypotheek, op het scherm Hypotheek van het betreffende voorstel, of het juiste tussenpersoonnummer geselecteerd is.

Agentnummers invoeren voor overige aanvragen

1. Ook voor aanvragen via HDN voor bijvoorbeeld overlijdensrisicoverzekeringen en kredieten voer je agentnummers in.
  2. Hiervoor volg je de procedure zoals hiervoor beschreven.
  3. Echter bij Beheer partijen kies je voor de instelling waarvoor je het agentnummer wilt wijzigen, bijvoorbeeld verzekeraars.
  4. Het controleren en kiezen van het juiste tussenpersoonnummer doe je vervolgens in de respectievelijke schermen, bijvoorbeeld op het scherm ORV als je bij een verzekeringsmaatschappij een agentnummer voor ORV aanvraag hebt toegevoegd.

Agentnummer wijzigen

1. Als blijkt dat een ingevoerd agentnummer niet (meer) correct is dan kun je deze wijzigen.
  2. Doe dit in eerste instantie via Instellingen > Beheer partijen door naar de maatschappij te gaan waarvoor je het agentnummer wilt wijzigen. Vervolgens verwijder je het verkeerde nummer en vul je het juiste agentnummer in.
  3. Ga daarna in Advies naar het productscherm van het voorstel; bijvoorbeeld het scherm Hypotheek.
  4. Controleer daar of nu het juiste agentnummer gekozen is.