Adviesbox bestand vraagt om administrator wachtwoord op server omgeving.

Adviesbox bestand vraagt om administrator wachtwoord op server omgeving.

Wanneer je op een server werkt wordt er doorgaans door de systeembeheerder ingeregeld dat er geen gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd wordt bij het openen van Adviesbox.
Dit wordt gedaan doormiddel van een zogenoemd Opstart script.
Als je vervolgens een Adviesbox bestand wilt openen die je via een export functie vanuit Adviesbox of vanuit een ander pakket hebt gekregen, wordt er alsnog op een gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd.
Dit kunnen we oplossen door het standaard programma waarmee het .hbx formaat geopend wordt, te veranderen naar het opstart script.
Hieronder zal ik de stappen uitleggen hoe we dit kunnen doen.
Zorg er voor dat je eerst een .hbx bestand beschikbaar hebt, maak hiervoor vanuit een Adviesbox advies een export of zoek de locatie op waar het export bestand van de externe partij neergezet wordt.
Let op: Sommige pakketten leveren geen .hbx bestand aan maar een .hbh, de stappen voor dit bestand zijn hetzelfde.

Klik met je rechtermuisknop op het bestand, kies Openen met en kies hierna voor Kies een andere app.

Scroll in de lijst die opent helemaal naar beneden en kies voor Kies een andere app op de pc en kies voor Altijd.

Navigeer vervolgens naar de locatie waar het opstart script staat en selecteer dit als de app waarmee het bestand geopend moet worden.

Vanaf nu wordt het .hbx bestand met het opstart script geopend en zal er niet meer gevraagd worden om een gebruikersnaam en wachtwoord.