Koppeling: XML export voor MyView

1 Inleiding

Dit document beschrijft in het kort de mogelijkheid om een XML bericht vanuit Adviesbox met de de standaard XML koppeling te exprorteren naar MyView.

We maken hierbij gebruik van de standaard adviesboxfunctionaliteit. Voor de algemene werking van Adviesbox en diverse instructiefilmpjes verwijzen wij naar: http://www.adviesbox.nl/help.

2 Instellingen voor 1e gebruik

Adviesbox kent een standaard functionaliteit voor het importeren van klantgegevens vanuit andere pakketten op basis van een HDN bericht.

Om het te gebruiken dient u eerst enkele basis instellingen en zaken te doen. Ga hiervoor naar het menu Onderhoud -> Instellingen

Ga naar (HDN) Koppelingen XML koppeling

Geef hier aan dat u de XML koppeling wilt activeren. Bij de omschrijving kunt u een eigen omschrijving meegeven die later door Adviesbox in o.a. het menu getoond zal worden. Het veld export heeft alleen toepassing op bestanden die u uit Adviesbox wilt exporteren. Hetzelfde geld voor de optie XML bestanden valideren. Deze optie zal berichten die u wilt exporten op minimale HDN velden controleren. U kunt voor standaard gebruik deze optie het best op Nee laten staan. Het laatste veld "Importlocatie" is de Windows map waar u de xml bestanden heeft geplaatst of gaat plaatsen.

Indien u op een netwerk werkt is het wel van belang dat u genoeg "rechten" in deze map heeft. Uw systeembeheerder kan dit het beste voor u regelen.

3 Gebruik Export

Open het dossier in Adviesbox dat u wilt exporteren.

Bij de HDN controle op "Ja' kunt u de HDN Pop up krijgen

Als het goed is gegaan krijgt u onderstaand scherm.

En is het bestand geplaatst in de map die is ingesteld onder “Exportlocatie”. Met de verkenner kunt u naar die locatie toegaan.

4 XML-bestand importeren in MyView

Open MyView via de website van uw serviceprovider en log in.

Klik bovenin op de aanvraagmodule, en kies hier voor hypotheek nieuwe klant (of bestaande klant en zoek de juiste klant op)

Vul de verplichte velden in met gegevens van de klant en vervolgens op opslaan

Kies dan GEEN geldverstrekker maar importeer dan direct het XML bestand dat u door Adviesbox hebt laten genereren. Vanuit hier kan de aanvraag aangepast worden.

Let op! Als de aanvraag al vanuit Adviesbox ingeschoten is hoef je deze niet meer in te dienen.

Bijgewerkt: 22 Apr 2018 09:26 PM