Koppeling: Nationale Notaris

Inleiding

Deze gebruikersinstructie beschrijft hoe een opdracht verstrekt kan worden aan de Nationale Notaris via Adviesbox. Hierbij wordt uitgegaan van een basiskennis van Adviesbox en dat er een aanstelling bij de Nationale Notaris is

Als u nog geen aanstelling heeft, ga dan naar www.nationalenotaris.nl of zend een mail naar  info@nationalenotaris.nl.

U hoeft geen aparte instelling te doen in Adviesbox.

Opdracht tot dienstverlening afdrukken, invullen en ondertekenen

Maak een advies aan in Adviesbox zoals u gewend bent. Als u klaar bent met het advies klikt u in het menu op ‘Afdrukken’ (zie afbeelding hieronder)

In het afdrukmenu heeft u aan de linkerzijde onder het kopje ‘Aanvragen’ een knopje met een Word-icoon. (zie afbeelding op volgende pagina)

Als u op de knop drukt, wordt Word geopend met een formulier dat u kunt invullen en door de relatie laten ondertekenen.

(Voorbeeld ‘Opdracht tot dienstverlening nationale.docx)

Aanvraag aanmaken en automatisch mailen

Als u een ingevuld en getekend formulier van de relatie heeft, kunt u op het tabblad Aanvraag -> (HDN) Aanvraag de keuze maken ‘Aanvraag naar notaris’ Als u die heeft geselecteerd, kunt u middels de knop ‘Aanvraag aanmaken’ de aanvraag gaan doen.

U krijgt een schermpje waarmee u documenten kan meezenden in de mail naar de notaris.

In dit voorbeeld gaan we met de verkenner naar het ingescande opdrachtformulier.

Nadat u het bestand heeft aangeklikt en met de verkenner knop ’Openen’ het bestand heeft gekozen, wordt dat in het scherm getoond.

Middels de knop ‘Ok’ kunt u het bericht automatisch mailen. Bij een succesvolle aanmaak van de mail krijgt u een bevestiging.

Let op: omdat het proces buiten Adviesbox per mail wordt afgehandeld, wordt er geen registratie gedaan binnen Adviesbox. Adviesbox kan niet controleren of de mail verzonden is.

Technische informatie

De mail aan Nationale Notaris bevat de bijlage die is toegezonden en een technische file (XML) waarin de belangrijkste gegevens van de klant en indien van toepassing het aan te kopen onderpand zijn vermeld.