Koppeling: Nationale Hypotheekbond

1 Inleiding

Deze handleiding beschrijft de werking van de gegevensuitwisseling vanuit Adviesbox richting de software van Nationale Hypotheekbond (NHB) en vanuit NHB naar Adviesbox. Daarnaast wordt een overzicht gegeven welke gegevens vanuit Adviesbox overgezet kunnen worden naar NHB (indien aanwezig in het advies) en een omschrijving van de personalia gegevens ingevoerd in NHB die geëxporteerd kunnen worden als nieuwe klanten in Adviesbox.

Over het functioneel gebruik van beide applicaties wordt voldoende kennis verondersteld.

2  Invoer accountgegevens

Voor het koppelen dienen de accountgegevens van NHB eenmalig in Adviesbox ingevoerd of gecontroleerd te worden. Ga hiervoor naar het menu "Onderhoud" en de optie "Instellingen".

Kies voor (HDN ) Koppelingen -> Nationale Hypotheekbond. In het rechterdeel van het scherm vinkt u aan dat u de koppeling wilt gebruiken. Bij E-mailadres en Wachtwoord geeft u de inlog gegevens in die u gebruikt om in te loggen in de omgeving van Nationale Hypotheekbond. Indien u meerdere accounts heeft raden wij u aan om contact met uw accountmanager op te nemen.

3 Gegevens versturen vanuit Adviesbox naar NHB

U kunt gegevens van zowel voorstellen als de  huidige situatie  naar uw NHB omgeving zenden.

Stap 1, open een advies

U gaat hiervoor naar de het betreffende advies in Adviesbox. Vervolgens kunt u kiezen voor de koppeling met Nationale Hypotheekbond.

Stap2. Druk op de knop van NHB

Afhankelijk van de inhoud van het dossier krijgt u de mogelijkheid om de huidige situatie of 1 van de voorstellen door te zetten naar NHB.

Stap 3. Maak een keuze wat u wilt exporteren

Maak uw keuze en druk op OK.

Het kan zijn dat u onderstaand scherm krijgt. Dit scherm wordt getoond als niet alle producten of omschrijvingen overeenkomen of te herleiden zijn. In dit scherm geeft u aan hoe het betreffende product bij Nationale Hypotheekbond terecht moet komen. In hoofdstuk 5 vindt u een overzicht van de gegevens die overgezet kunnen worden.

Na het doorzetten van de data zal onderstaand scherm aangeven dat de koppeling succesvol is geweest.

Door op 'Klik hier' te klikken gaat u direct naar uw eigen omgeving van NHB, waar de door u aangegeven situatie nu in is gezet. U kunt direct verder met het aanvullen/verwerken van het dossier in NHB.

4 Gegevens versturen vanuit NHB naar Adviesbox

Zowel voor nieuwe klanten als voor bestaande klanten is het mogelijk gegevens naar Adviesbox te exporteren. Open de klant (of maak een nieuwe klant aan en vul het dossier zo volledig mogelijk) en klik op 'Exporteer dossier':

Er wordt nu een exportbestand aangemaakt. Kies er vervolgens voor om dit exportbestand op te slaan:

Open daarna de map waarin het bestand is opgeslagen:

Let op: het opslaan en openen van exportbestanden werkt per browser verschillend. Bovenstaande schermafbeeldingen zijn gemaakt uit InternetExplorer.

Open het exportbestand vervolgens door erop te dubbelklikken. Geef zo nodig bij de eerste keer aan dat het bestand geopend moet worden met Adviesbox.

Adviesbox wordt nu automatisch geopend in het tabblad Personalia van de betreffende klant:

U kunt nu direct verder met het uitwerken van uw Inventarisatie, Analyse en Advies in Adviesbox. Let op: voorlopig worden alleen nog de uitgebreide NAW gegevens overgezet vanuit NHB naar Adviesbox.

5 Gegevens die van Adviesbox naar NHB gaan

Naast de in hoofdstuk 6 van deze werkistructie genoemde items, waarin een opsomming wordt gegeven van de gegevens die van NHB naar Adviesbox kunnen worden overgezet, kunnen de volgende gegevens vanuit Adviesbox naar uw omgeving van NHB worden doorgezet:

Hypotheek

Naam en aflosvorm

Hypotheeknummer

Nieuwe woning

Taxatiedatum

Pensioeninkomen + 'stand per'

Aanvrager

Partner

Contactgegevens partner

E-mail

Telefoon werk

Telefoon mobiel

Overlijdensrisicoverzekering (ORV) (mits verpand)

Naam verzekeraar

Verpanding

Premieduur

Verzekeringnemer

Levensverzekering

Opbouwvelden

Afkoopwaarde en -datum

Boxkeuze

6 Gegevens van NHB en naar Adviesbox

De in dit hoofdstuk genoemde gegevens kunnen worden overgezet van NHB naar Adviesbox.

Persoon

NAW gegevens

Geboortedatum

Burgelijkestaat

Roker

Diverse contactgegevens

Extern id

Pand

PHT ed.

Woz waarde

Bouwjaar

Gemeente

Perceel oppervlakte

Marktwaarde

Hypotheken

Inschrijving

Restschuld

Hoofdsom

Maandlast

Woz

Hypotheeknummer

Leningdelen

Looptijd maanden

rentevaste maanden

Schuldrest

Schuldrest Box 1

Begindatum

Rentetype (variabel, vast)

Product

Rente percentage

Bandbreedte

Bank

Oorspronkelijke schuldrest

Rente aftrek periode

Bijgewerkt: 18 Apr 2019 09:32 PM