Hoe maak ik een back-up van de Adviesbox gegevens?

Wie beheert de Adviesbox data ?

De data van Adviesbox staat niet op servers van Intersoftware.
Je kiest als gebruiker van het pakket zelf waar je de data opslaat.
En je bent ook zelf verantwoordelijk voor het beheer van deze gegevensbestanden.
Adviesbox heeft geen ingebouwde back-up functionaliteit. Je moet daar dus andere software voor gebruiken om die back-up op te slaan.

Hoe kunnen wij zien waar de data staat ?

Om dit te inventariseren hebben we hier een inventarisatieformulier voor je geplaatst:

Het komt er op neer dat je via menu Onderhoud - Instellingen, Technisch - Data de locatie van de verschillende soorten data kunt controleren.

Het betreft de locaties die zijn gekozen in de kaders:
  • Adviezen database (primair)
  • Adviezen database (secondair)
  • Adviesdossiers
Voor de primaire database kun je kiezen tussen een MS SQL Server database en een MS Access database.
Als er een MS SQL Server database is gekozen dan zal er een systeembeheerder zijn die deze beheert.
Vraag hen te bevestigen dat er inderdaad een dagelijkse back-up is.
Een MS Access database is een bestand. De map waar die in staat is aangegeven bij het veld 'Databaselocatie'.
Bij 'Adviesdossiers' is een map gekozen waarvan in zijn geheel een back-up gemaakt moet worden.

Met welk programma kunnen wij een dagelijkse back-up instellen?

Hier zijn veel verschillende programma's voor beschikbaar.
Intersoftware adviseert niet één specifiek programma voor het maken van dagelijkse back-ups.
Een voorbeeld van een programma is Sql Backup And FTP.
In tegenstelling tot wat de naam aangeeft is dit programma niet alleen geschikt voor SQL databases maar ook voor bestanden, dus ook Access database bestanden.
Daarnaast kun je back-ups via het zogenaamde 'FTP' protocol ergens plaatsen maar ook naar een mapje op een computer of server.
Vragen over het instellen en gebruik van dit programma kun je stellen bij de helpdesk van het betreffende programma of uw eigen systeembeheerder.